torsdag den 19. januar 2017

Kartofler og bladbeder i ovn

Lige nu er jeg midt i to ugers ferie og det er rigtig dejligt. Indtil videre har jeg brugt ferien til at fejre Datterens 25-års fødselsdag. Først holdt vi fødselsdag for familien, hvor Datteren havde bestemt dagens menu. Og bagefter tog Datteren og jeg et par dage til Flensborg på en mor-datter-hygge-fødselsdags-shoppe-tur. Det kommer der mere om senere.

Men i dag får I opskriften på en æggekage bagt i ovnen lavet med kartofler og bladbeder. På billedet ligner det næsten rabarber, men det er altså bladbeder. En grønsag med flotte grønne blade og de smukkeste røde eller gule stilke.Hvis du ikke kan skaffe bladbeder (jeg får mine i kassen fra Aarstiderne), kan du i stedet bruge frisk spinat.


Kartofler og bladbeder i ovn
(2-3 personer)
1 dl bouillon
1 lille bundt bladbeder (eller frisk spinat) ca. 150 g
200 g kogte kartofler
2 stk. forårsløg
3 æg
1 dl mælk
50 g revet ost
Start med at skær stilkene af bladbederne og skær dem i mindre stykker. Varm lidt bouillon i en pande, læg bladbedestykkerne på, læg låg over og lad dem dampe i fem minutter. Skær bladene fra bladbederne i fine strimler, læg dem på panden oven på stilkstykkerne, læg låg over og lad det hele dampe fem minutter til. Hæld bladbederne op i en sigte, så de kan dryppe af.
Skær kartoflerne i tern. Smør et ildfast fad og læg kartoflerne i bunden af fadet. Skær forårsløgene i små stykker, vend dem med bladbedestykkerne og læg det hele oven på kartoffelternene. Pisk æggene med salt, peber og mælk. Hæld æggemassen over grønsagerne.

Bagfadet i ovnen ved 200 grader i en halv time. Når der er 15 minutter tilbage, drysses revet ost over og retten bager videre til den halve time er gået. Serveres med salat og brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar