lørdag den 21. januar 2017

Fødselsdagstur til Flensborg

I denne uge fyldte Datteren 25 år. Og det skulle selvfølgelig fejres. Udover en hyggelig fødselsdag med familien, fejrede vi det også med en mor-datter-hygge-shoppe-tur til Flensborg. Vi fik handlet godt ind i diverse butikker og så fik vi spist en masse god mad (og kage).


Vi startede med frokost i Café Ekstrablatt. Her serveres diverse caféretter, kaffespecialiteter, cocktails, vin m.m. Stedets indretning er à la amerikansk diner. Datteren fik mozzarellasticks med salat. Jeg valgte wraps med lækkert fyld af skinke, ost og grønt.


Efter nogle timers shopping trængte vi til at sidde ned med en kop cappuccino og en kage. Vi fandt en rigtig lækker citronroulade med hindbærtopping hos Le Buffet, en lille café som ligger ved varehuset Karstadt. Måske ikke det hyggeligste sted, men kagen var god!


Om aftenen var det Datteren, der valgte hvor vi skulle spise fødselsdagsmiddag. Der er mange restauranter i Flensborg - du kan få italiensk, græsk, mexicansk, tysk, fransk mad m.m.Vi endte på den spanske tapas-restaurant La Tasca og det var ikke noget dårligt valg. En af fordelene ved tapas er, at man selv kan sammensætte sin menu. Vi fik: Spanske kartofler med stærk sovs (Patata Bravas), tortilla med chorizo, spansk skinke og ost (manchego), krydrede champignon og kylling i en lækker krydret karrysovs. Og mens vi ventede på maden, fik vi i øvrigt brød, som vi kunne dyppe i en virkelig god aioli. Dessert skulle der også til, det var jo trods alt fødselsdag. Og hvad kunne være mere spansk end churro? Det var et rigtig dejligt måltid og godt mætte gik vi derfra.Næste morgen skulle vi have morgenmad. Her gik vi på Kritz, hvor der var mulighed for at sammensætte sin egen morgenmadsanretning. Rigtig god ide, så slap vi for de mange skiver afskåret pålæg, som tyskerne er så glade for. Problemer med den slags bestillinger er bare, at man nemt får bestilt for meget. Og det var altså også nogle store portioner. Vi fik (tilsammen) croissanter, ost, yoghurt, røræg med bacon, pandekage med sirup og en stor portion kvark med frugt og müsli. Bagefter gik der meget lang tid, før vi blev sultne igen!


Det sidste måltid i Flensborg inden vi tog hjem var på den hyggelige restaurant Alte Senfmühle. Her fik Datteren en pastaret med bacon, jeg fik en dejlig stor og lækker salat med tunfisk. Lige hvad jeg havde lyst til efter det store morgenmåltid. Vi fik en rigtig fin betjening på Alte Senfmühle, ja det fik vi faktisk alle de steder, vi spiste.

Alt i alt var det en god tur med masser af gode spiseoplevelsser. Flensborg er en rigtig hyggelig by, der må jeg ned igen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar