Ganske vist er det Valentins Dag, men jeg kan desværre ikke byde på hjerteformede kager eller lyserøde desserter. I stedet får du opskriften på en dejlig farverig vintersalat, som kan bruges både Valentins Dag og alle andre dage.
Opskriften er lavet med inspiration fra en opskrift, som jeg fandt hos opskrifteriet.dk
Grønkålssalat med bagte søde kartofler – min version
(1 person som hovedret)
100 g sød kartoffel
olivenolie
60 g grønkål
4 dadeltomater
1 avocado
15 g sesamfrø
15 g græskarkerner
Dressing:
olivenolie
æblecidereddike
honning
salt, peber
Den søde kartoffel skrælles, skæres i tern og vendes i olie.
Derefter bages den i ovnen ved 190 grader i 40 minutter til den bliver mør.
Grønkålen hakkes forholdsvis fint. Kram evt. kålen med dine hænder, det gør den
lidt blødere. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den med
grønkålen. Skær tomaterne i skiver og avocadoen i tern. Vend halvdelen af
sesamfrø og græskarkerner i grønkålen og vend rundt. Læg grønkålen på en
tallerken. Kom tomatskiver, tern af sød kartoffel og tern af avocado over. Drys
med resten af sesamfrøene og græskarkernerne. Så er salaten klar. Spis brød til
for et mere mættende måltid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar