tirsdag den 14. februar 2017

Grønkålssalat med bagte søde kartofler

Ganske vist er det Valentins Dag, men jeg kan desværre ikke byde på hjerteformede kager eller lyserøde desserter. I stedet får du opskriften på en dejlig farverig vintersalat, som kan bruges både Valentins Dag og alle andre dage.

Opskriften er lavet med inspiration fra en opskrift, som jeg fandt hos opskrifteriet.dk




Grønkålssalat med bagte søde kartofler – min version
(1 person som hovedret)
100 g sød kartoffel
olivenolie
60 g grønkål
4 dadeltomater
1 avocado
15 g sesamfrø
15 g græskarkerner
Dressing:
olivenolie
æblecidereddike
honning
salt, peber

Den søde kartoffel skrælles, skæres i tern og vendes i olie. Derefter bages den i ovnen ved 190 grader i 40 minutter til den bliver mør. Grønkålen hakkes forholdsvis fint. Kram evt. kålen med dine hænder, det gør den lidt blødere. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den med grønkålen. Skær tomaterne i skiver og avocadoen i tern. Vend halvdelen af sesamfrø og græskarkerner i grønkålen og vend rundt. Læg grønkålen på en tallerken. Kom tomatskiver, tern af sød kartoffel og tern af avocado over. Drys med resten af sesamfrøene og græskarkernerne. Så er salaten klar. Spis brød til for et mere mættende måltid. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar