Her sidst på vinteren hvor rodfrugter stadig er på menuen, i hvert fald hvis man holder sig nogenlunde til årstidens grønsager, kan det godt være tiltrængt med nye ideer. Dagens ret er en enkel hverdagsret, hvor du kan få brugt nogle af dine rodfrugter sammen med spelt og grillet ost. Jeg har brugt persillerødder, men pastinakker, gulerødder, rødbeder eller knoldselleri kan også bruges.
Spelt med persillerødder og grillet ost
(2 personer)
1 dl perlespelt
300 g persillerødder
olivenolie
1 spsk tahin
vand
1 tsk ahornsirup
citronsaft
spidskommen
salt
100 g halloumiost
½ dl granatæblekerner
persille
Start med at skylle perlespelten i lunkent vand. Kog spelten
i 20-25 minutter. Lad den afdryppe. Skræl persillerødderne og skær dem i tern.
Svits dem i olie i 10-15 minutter, de skal ikke være hårde men heller ikke for
bløde. Rør tahin med lidt vand, ahornsirup, citron, spidskommen og salt. Vend
de stegte persillerodstern med perlespelt og dressing og varm det hele igennem.
Steg skiver af halloumiost på en almindelig pande eller en grillpande. Anret
perlespelt og persillerodstern i et fad. Fordel finthakket persille over sammen
med granatæblekerner. Skær osten i tern og kom dem oven på. Så er retten klar. Spises med dagens salat som tilbehør. Eller brug retten som tilbehør til frikadeller, medisterpølse eller andet kød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar