tirsdag den 7. februar 2017

Nudler med lynstegt komatsuna og peanutbuttersauce

Der er mange gode ting ved at få kasser med grønsager fra Aarstiderne. Udover at det er nogle lækre økologiske grønsager, så bliver man også præsenteret for nogle helt nye grønsager ind imellem. 

Nu f.eks. en grønsag som komatsuna. Kender du måske sådan en? Jeg gjorde ikke, før den dukkede op i min kasse. Det er en bladgrønsag, som minder om pak choy. Den bruges åbenbart en del i Japan og på engelsk hedder den Japanese Mustard Spinach. Den er også lidt sennepsagtig i smagen, især i stilken.

Heldigvis var der også en opskrift med kassen på en wokret med komatsuna, så den måtte jeg jo prøve af.

Nudler med lynstegt komatsuna og peanutbuttersauce (min version)
(1 person)
½ komatsuna (eller 4-5 store blade med stilk) 
Du kan også bruge pak choy, bladbeder eller spinat
125 g gulerødder (jeg havde nogle lilla gulerødder)
½ chili
1 lille løg
1 fed hvidløg
25 g peanutbutter
saften af ¼ lime
15 g cashewnødder
50-75 g fuldkornsnudler
tamari eller soyasauce
olivenolie
Skyl komatsunaen og skær bladende i mindre brede strimler og stilken i mindre stykker.. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skrå skiver. Hak løget groft, pres hvidløget. Skær chilien i små stykker. Kog nudlerne efter an visningen på pakken. Overhæld dem med koldt vand, når de er færdigkogt. Kom peanutbutter i en lille skål, rør den med 2 spsk. koldt vand. Smag til med limesaft, presset hvidløg og chili og lidt tamari eller soyasauce. Hak cashewnødderne groft.

Varm wokken op med lidt olie. Svits de hakkede løg og hvidløg sammen med gulerødder og komatsuna i 3-4 minutter. Smag til med tamari eller soyasauce, salt og citronsaft. Vend de kogte nudler i wokken og varm det hele igennem. Serveres i en skål, dryp med peanutbuttersaucen og top med hakkede cashewnødder og lidt hakket chili.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar