Der er mange gode ting ved at få kasser med grønsager fra
Aarstiderne. Udover at det er nogle lækre økologiske grønsager, så bliver man
også præsenteret for nogle helt nye grønsager ind imellem.
Nu f.eks. en grønsag
som komatsuna. Kender du måske sådan en? Jeg gjorde ikke, før den dukkede op i
min kasse. Det er en bladgrønsag, som minder om pak choy. Den bruges åbenbart
en del i Japan og på engelsk hedder den Japanese Mustard Spinach. Den er også
lidt sennepsagtig i smagen, især i stilken.
Heldigvis var der også en opskrift med kassen på en wokret
med komatsuna, så den måtte jeg jo prøve af.
Nudler med lynstegt komatsuna og peanutbuttersauce (min
version)
(1 person)
½ komatsuna (eller 4-5 store blade med stilk)
Du kan også bruge pak choy, bladbeder eller spinat
Du kan også bruge pak choy, bladbeder eller spinat
125 g gulerødder (jeg havde nogle lilla gulerødder)
½ chili
1 lille løg
1 fed hvidløg
25 g peanutbutter
saften af ¼ lime
15 g cashewnødder
50-75 g fuldkornsnudler
tamari eller soyasauce
olivenolie
Skyl komatsunaen og skær bladende i mindre brede strimler og
stilken i mindre stykker.. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skrå skiver.
Hak løget groft, pres hvidløget. Skær chilien i små stykker. Kog nudlerne efter
an visningen på pakken. Overhæld dem med koldt vand, når de er færdigkogt. Kom
peanutbutter i en lille skål, rør den med 2 spsk. koldt vand. Smag til med
limesaft, presset hvidløg og chili og lidt tamari eller soyasauce. Hak
cashewnødderne groft.
Varm wokken op med lidt olie. Svits de hakkede løg og
hvidløg sammen med gulerødder og komatsuna i 3-4 minutter. Smag til med tamari
eller soyasauce, salt og citronsaft. Vend de kogte nudler i wokken og varm det
hele igennem. Serveres i en skål, dryp med peanutbuttersaucen og top med
hakkede cashewnødder og lidt hakket chili.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar