Nå, men nu lå der altså nogle kedelige gulerødder og noget
trist rødkål i køleskabet, som trængte til at blive brugt. Så hvad skal man så
lige bruge det til?
Jeg tænkte på tærte, ikke lige det mest oplagte til rødkål –
men måske netop derfor. Og det kunne sikkert godt kombineres med gulerødderne,
tænkte jeg. For en rødkålstærte lød måske ikke ligefrem som det mest spændende.
Resultatet blev en lækker og farverig tærte med fyld af både rødkål og
gulerødder.
Tærte med fyld af rødkål og gulerødder
(4 personer)
300 g gulerødder
olivenolie
salt, peber
2 dl hvedemel
1 dl rugmel
½ dl kvark
½-1 dl vand
salt
1 rødløg
200 g rødkål
balsamico
1 dl
cremefraiche
sennep
timian
2 æg
Start med gulerødderne. Skræl dem og skær dem i stave. Vend
dem med olie, salt og peber og bag dem 30-40 minutter i ovnen ved 180 grader.
Sæt dem til side.
Kom de to slags mel i en skål. Rør kvarken op med en halv
deciliter vand samt salt. Rør væsken i melet og rør godt rundt. Tilføj evt.
mere vand til dejen er samlet og kan æltes. Ælt dejen igennem og rul den ud.
Læg den i en smurt tærteform. Prik bunden med en gaffel og bag tærten ved 200
grader i 15 minutter.
Hak løget og snit rødkålen fint. Svits løgene i olie ca. fem
minutter. Tilsæt rødkålen og svits er par minutter til. Smag rødkål og løg til
med balsamico samt salt og peber.
Kom de bagte gulerødder i en minihakker sammen med
cremefraiche, sennep og timian og kør det hele, til det bliver en jævn masse.
Kom massen op i en anden skål og pisk to æg i.
Når tærtebunden er forbagt, afkøles den lidt inden rødkål og løg
bredes udover tærtebunden. Gulerodsæggemassen kommes ovenpå og det hele bager
ca. 30 minutter eller til æggemassen er gennembagt. Serveres med dagens salat.
Note: Det blev en fin tærte med et meget smukt gylden lag
øverst og en dybrødt lag nederst. Det hele smagte godt sammen.
Jeg skal afgjort prøve det, med at blende gulerødder med i ægge massen.
SvarSletHej Jenny,
SletJeg håber, at det bliver godt med de blendede gulerødder. Jeg syntes i hvert fald at det fungerede fint.
Mvh
Anne