fredag den 17. februar 2017

Lækker opgraderet udgave af kartoffelbåde i ovn

"Hvorfor har jeg ikke tænkt på det noget før" - det er en tanke, men jævnligt får, når man kigger på så mange opskrifter som jeg og pludselig ser noget nyt. Her er det en meget lækker opgraderet udgave af kartoffelbåde bagt i ovn.

Jeg har masser af gange lavet kartoffelbåde i ovnen, I ved - kartoffelbåde vendt i olie og krydret med salt og peber (evt. andre krydderier) og så bagt i ovnen.

Men jeg må nok sige, at den nye måde at lave dem på, som I får en opskrift på her, bare gør dem endnu mere lækre. 
Lækre ovnbagte kartoffelbåde på en ny måde
Jeg har ikke sat mængdeangivelse på, da du bare lave den portion som passer dig bedst. Du skal bruge:
kartofler – gerne store
fintrevet parmesanost
finthakket persille
oregano
paprika
salt
peber
æg
Hvis kartoflerne er meget grimme, kan du skrælle dem først. Skær kartoflerne i både ved at først at halvere dem og derefter dele dem endnu en gang.  Kom parmesanost, persille, oregano, paprika, salt og peber i en dyb tallerken. Kom æggene i en anden dyb tallerken (regn med ca. 1½ æg pr. person) og pisk dem. Vend kartoffelbådene først i æg og derefter i blandingen af tørre ingredienser. 

Læg kartoffelbådene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 190 grader i ca. en halv time.

Spis dem som tilbehør f.eks. til en god pølse eller spis en god salat til, hvis du ikke vil have kød.

Note: Det bliver ikke sidste gang, at jeg serverer kartofler på den måde. Man kan bruge samme koncept til andre rodfrugter og man kan eksperimentere sig frem til lige de krydderurter og krydderier man bedst kan lide.


2 kommentarer:

 1. Hej Anne. Panerede kartofler. Hvorfor har man da ikke tænkt på det noget før. Der er meget, der bliver bedre af at blive paneret. Lækkert ser det ud og de er sikkert knasende sprøde. Det skal vi da helt sikkert snart prøve. Tak for endnu en god madide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Selvtak. Det er altid dejligt, når man kan give gode ideer videre :-)

   Slet