Dagens salat er en dejlig farvestrålende kålsalat med blomkål og rødkål
samt andre gode grønsager. Opskriften har jeg fundet i bogen ”Velsmagende.
Vegansk & vegetarisk” skrevet af Maria Engbjerg fra bloggen Vanløse Blues. Maria har mange lækre grønsagsopskrifter på sin blog, så den er bestemt
et besøg værd.
Kålsalat Thaistyle – (min version)
(2 personer)
180 g blomkål, groftrevet
150 g rødkål, fintsnittet
½ peberfrugt, skåret i små tern
100 g agurk, skåret i små tern
½ mango, skåret i små tern
lidt finthakket rødløg
Dressing:
saften fra 1 lime
lidt tørret eller frisk chili
frisk koriander (det på glas kan
også bruges, hvis du ikke har det friskt)
1½ spsk jordnøddesmør
1 stor teske soya
lidt fintrevet ingefær
½ dl saltede jordnødder
Bland kål, peberfrugt, agurk,
mango og løg i en skål. Rør dressingen sammen og vend den med grønsagerne. Lad
salaten stå og trække 30-60 minutter. Inden serveringen vendes jordnødderne i.
Note: Jeg serverede tundeller til salaten. Og hvis du synes, at det bliver lidt voldsomt
for maven med så meget frisk kål, kan du evt. svitse kålen i lidt olie på panden nogle minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar