søndag den 5. februar 2017

Kålsalat Thaistyle - farverig salat i februar

Dagens salat er en dejlig farvestrålende kålsalat med blomkål og rødkål samt andre gode grønsager. Opskriften har jeg fundet i bogen ”Velsmagende. Vegansk & vegetarisk” skrevet af Maria Engbjerg fra bloggen Vanløse Blues. Maria har mange lækre grønsagsopskrifter på sin blog, så den er bestemt et besøg værd.






Kålsalat Thaistyle – (min version)
(2 personer)
180 g blomkål, groftrevet
150 g rødkål, fintsnittet
½ peberfrugt, skåret i små tern
100 g agurk, skåret i små tern
½ mango, skåret i små tern
lidt finthakket rødløg
Dressing:                                      
saften fra 1 lime
lidt tørret eller frisk chili
frisk koriander (det på glas kan også bruges, hvis du ikke har det friskt)
1½ spsk jordnøddesmør
1 stor teske soya
lidt fintrevet ingefær
½ dl saltede jordnødder
Bland kål, peberfrugt, agurk, mango og løg i en skål. Rør dressingen sammen og vend den med grønsagerne. Lad salaten stå og trække 30-60 minutter. Inden serveringen vendes jordnødderne i.


Note: Jeg serverede tundeller til salaten. Og hvis du synes, at det bliver lidt voldsomt for maven med så meget frisk kål, kan du evt. svitse kålen i lidt olie på panden nogle minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar