Forleden lavede jeg rosmarinkylling og i den forbindelse fik jeg noget kyllingekød tilovers, som jeg lagde i fryseren. Det blev så brugt i dag til denne lækre grove tærte med broccoli og rødløg. Og så er der mad til to dage, hvilket jo er dejligt.
Kyllingetærte med broccoli og rødløg
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
175 g hvedemel
50 g rugmel
½ tsk salt
50 smør
1 dl koldt vand
200 g broccoli
100 g rødløg
1 spsk olivenolie
150 g kogt eller stegt kyllingekød
3 æg
2½ dl creme fraiche 6%
1 dl mælk
salt, peber
paprika
50 g revet ost
Tænd ovnen på 200 grader. Bland hvedemel og rugmel i en skål. Skær smørret i små tern og bland det i melet. Tilsæt vand og saml dejen. Kan med fordel gøres i en foodprocessor. Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Prik huller i dejen med en gaffel. Bag tærtebunden i ovnen ca. 10 minutter. Imens laves fyldet. Broccolien deles i små buketter og stokken skæres i tern. Rødløgene skæres i grove stykker. Begge dele svitses ca. 5 minutter på panden i lidt olie. Krydres med salt og peber. Kyllingen skæres i små tern. Æg, cremefraiche og mælk piskes godt sammen med krydderier. Når tærten har bagt 10 minutter tages den ud og fyldet kommes i. Æggeblandingen hældes over og til sidst drysses med revet ost. Derefter bages tærten 30 minutter ved 200 grader. Serveres med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar