lørdag den 24. september 2011

Vandretur: Søbygård Sø

For et stykke tid siden var Den Glade Murer og jeg igen på vandretur i det midtjyske. Og endnu en gang besøgte vi en del af området omkring Granslev Ådal ved Hammel.

Vi parkerede bilen på Sallvej lidt uden for Hammel. Dagens tur skulle gå til Søbygård Sø og det første stræk var langs kanten af en rigtig dejlig ådal. Ådale er bare et af mine favoritlandskaber.



Selve søen så vi ikke meget til på første del af turen. Den ligger omgivet af skove hele vejen rundt og vejen går ikke lige forbi. Så vi fortsatte gennem skovene og ud til Søbygård. Her kunne vi have valgt den korte version, hvor man går forbi gården og tilbage gennem skovene på den sydlige side af søen. Men vi tog lige en lille ekstra sløjfe med. Vi fortsatte ud mod Århusvej gennem mere skov, forbi Søbyvad og tilbage af den gamle Viborgvej. Her smuttede vi ned ad en lille hyggelig vej og kom til en lille sti langs en å.



Så tilbage mod Søbygård, hvorefter vi drejede mod højre og gik gennem Søbygård Skov på sydsiden af søen. Og her kunne vi endelig få søen at se. Efter søen er en skovvej øst for søen og så kom vi atter tilbage til stien langs ådalen. En tur på knap fire timer - med indlagte pauser.



Lidt fakta om Søbygård Sø:

Søen er en meget lavvandet sø på 40 ha, med en middeldybde på 1 meter. Men det har man nu ingen fornemmelse af, når man står og ser ud over søen. I 1970’erne var søen meget forurenet på grund af spildevand fra Hammel by, blandt andet store mængder affald fra det lokale svinslagteri. Selvom der er gjort flere tiltag for at forbedre søens tilstand, så er den stadig påvirket af den voldsomme forurening fra den gang. Men det har man nu heller ikke så meget fornemmelse af, når man står og ser ud over søen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar