fredag den 2. september 2011

Fars i fad med porrer

I min samling af gamle ugebladsopskrifter fandt jeg denne opskrift, som er en variation over temaet kødsovs. Den er dog ikke med pasta, men i stedet med forskellige grønsager, bl.a. porrer. Jeg prøver at vænne mig til at bruge flere grønsager og så skære lidt ned på kulhydraterne i form af pasta, ris og brød til maden. Og så er denne ret et godt alternativ. Savner man kulhydrater, kan man spise et stykke groft brød til.

Fars i fad med porrer
(2 personer)
1 lille løg
olivenolie
1 gulerod
200 g hakket oksefars
½ dåse tomater minus lagen
salt, peber
oregano
½ dl bouillon
revet ost
Løget hakkes og svitses i lidt olie. Guleroden skæres i små tern og svitses med et par minutter. Kødet tilsættes og der røres med en gaffel, så kødet gryner ud. De hakkede tomater samt krydderier tilsættes og bouillonen spædes ved. Sovsen koges i 10-15 minutter. Porrerne renses og skæres i mindre stykker. Koges i letsaltet vand til de er halvmøre. Jo mindre stykker, jo kortere tid. Kødsovsen kommes i et smurt ildfast fad, porrerne afdryppes og lægges på sovsen. Til sidst drysses med revet ost. Fadet sættes i ovnen ved 250 grader til osten er smeltet. Dagens salat blev serveret til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar