Uha da, hvor er det koldt i øjeblikket. Så er det dejligt med en gang varm suppe.
Jeg fandt en rigtig dejlig fyldig bondesuppe i Magasinet Mad! nr. 1 2011, som vi fik afprøvet her til aften. Bortset fra at skifte pastinakken ud med en persillerod – sådan en havde jeg nemlig i køleskabet – og lave lidt om på målene, fulgte jeg stort set opskriften.
Bondesuppe med bacon og speltkerner – min version
(2 personer)
½ dl perlespelt
1 persillerod
1 stor gulerod
1 porre
1 lille løg
1 fed hvidløg
olie til stegning
100 g bacon i tern
paprika
herbes de Provence
3 dl hønsebouillon
4 dl tomatjuice
salt, peber
hakket persille
revet parmasanost
Skræl persilleroden og guleroden og skær dem i små tern. Rens porren og skær den i mindre stykker. Løg og hvidløg hakkes groft. Olie opvarmes i en gryde og bacon steges et par minutter heri. Grønsagerne tilsættes og steger med yderligere et par minutter. Krydderier, bouillon og tomatjuice kommes i gryden og det hele bringes i kog. Suppen skal småkoge ca. 30 minutter. Imens skylles perlespelten og koges i letsaltet vand ca. 20 minutter. Afdryppes. Når suppen har kogt 30 minutter smages den til med salt og peber og perlespelten kommes i. Den hakkede persille kommes i lige inden serveringen. Serveres med revet parmasanost og godt brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar