onsdag den 8. februar 2012

Grove snegle med kartofler og bacon


Egentlig var disse snegle mere at betragte som en snack. Men med en god salat til synes jeg sagtens, at de kan bruges som et aftensmåltid.

Det var ellers lige snegle efter Datterens smag. Men så gik hun hen og blev lidt skidt tilpas og så var lysten ikke så stor. Heldigvis kan de fryses ned, så hun kan få glæde af dem en anden gang. Inspiration til sneglene fik jeg ved at se en opskrift i magasinet Boligliv nr. 4 2010. Jeg lavede dog lidt om på opskriften. Bl.a. gjorde jeg dejen mere grov og gav dem et lag smørelse lavet af cremefraiche og sennep.


Grove snegle med kartofler og bacon – min version
(12 stk)
2 dl vand
25 g gær
2 tsk salt
1 spsk olivenolie
75 g rugmel
200-300 g hvedemel
Fyld:
100 g bacon i tern
200 g kogte afkølede kartofler
2 spsk cremefraiche
1 spsk sennep
timian
100 g revet ost
salt, peber
Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie og rør først rugmel og derefter hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig. Lad den hæve lunt og tildækket ca. 30 minutter. Baconternene steges sprøde på en tør pande. Tilsæt kartoflerne skåret i små tern og lad dem stege med et par minutter. Drys med timian, peber og lidt salt og vend det hele rundt. Tag panden af varmen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca. 25x50 cm. Bland cremefraiche med sennep og smør det ud over dejpladen. Fordel kartofler og bacon ud over dejen og drys revet ost over. Rul dejen forsigtigt sammen på den lange led som til en stor roulade. Skær forsigtigt dejen ud i 12 stykker, læg dem på en bageplade og lad dem hæve ca. 15 minutter. Pensles med æg eller olivenolie og drysses med lidt timian. Bages i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Server en god salat til.

Lækre mættende snegle der også kan bruges til madpakker, skovture o.s.v.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar