Egentlig var disse snegle mere at betragte som en snack. Men
med en god salat til synes jeg sagtens, at de kan bruges som et aftensmåltid.
Det var ellers lige snegle efter Datterens smag. Men så gik
hun hen og blev lidt skidt tilpas og så var lysten ikke så stor. Heldigvis kan
de fryses ned, så hun kan få glæde af dem en anden gang. Inspiration til
sneglene fik jeg ved at se en opskrift i magasinet Boligliv nr. 4 2010. Jeg
lavede dog lidt om på opskriften. Bl.a. gjorde jeg dejen mere grov og gav dem
et lag smørelse lavet af cremefraiche og sennep.
Grove snegle med kartofler og bacon – min version
(12 stk)
2 tsk salt
1 spsk olivenolie
200-300 g
hvedemel
Fyld:
2 spsk cremefraiche
1 spsk sennep
timian
salt, peber
Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie
og rør først rugmel og derefter hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og
smidig. Lad den hæve lunt og tildækket ca. 30 minutter. Baconternene steges
sprøde på en tør pande. Tilsæt kartoflerne skåret i små tern og lad dem stege
med et par minutter. Drys med timian, peber og lidt salt og vend det hele
rundt. Tag panden af varmen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca. 25x50 cm. Bland
cremefraiche med sennep og smør det ud over dejpladen. Fordel kartofler og
bacon ud over dejen og drys revet ost over. Rul dejen forsigtigt sammen på den
lange led som til en stor roulade. Skær forsigtigt dejen ud i 12 stykker, læg
dem på en bageplade og lad dem hæve ca. 15 minutter. Pensles med æg eller
olivenolie og drysses med lidt timian. Bages i ovnen ved 200 grader i 15
minutter. Server en god salat til.
Lækre mættende snegle der også kan bruges til madpakker,
skovture o.s.v.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar