søndag den 26. februar 2012

Pasta med grønt og lun fetasauce


Dejlig let pastaret

Lækker pastaret med dejlige grønsager og en smule skinke samt en lækker fetaostesovs. Opskriften er fra Spis Bedre nr. 2 2010. Jeg morede mig i øvrigt over forsiden på dette nummer. ”Ekstra sundt nummer” skriver de og hvad ser man så på forsidebilledet? Bradepandekagesnitter med marcipan og flødecreme – fotografen og tekstforfatteren fik vist ikke lige snakket sammen den dag! Men pastaretten hører uden tvivl til i den sunde afdeling. Især hvis man bruger den grove pasta.


 Pasta med grønt og lun fetasauce – min version
(2 personer)
½ dl græskarkerner
¾-1 stk. broccoli afhængig af størrelse
125 g fuldkornspasta
½ rød chili (havde ikke en grøn, som man ellers skulle bruge)
100 g fetaost
½-1 dl pastavand
1 avocado
revet skal af 1 usprøjtet citron
peber
80 g serranoskinke
Rist græskarkernerne på en tør pande til de bliver lysebrune. Del broccolien i mindre buketter, den mindst grove del af stokken skæres i små tern. Pastaen koges efter anvisningen på pakken. Broccolibuketter og –tern koger med de sidste 2 minutter af kogetiden. Dryp af i et dueslag, men husk at gemme 1 dl pastavand. Serranoskinken deles i mindre stykker, der lige får en tur i lidt olie på panden, til de bliver sprøde. Chilien hakkes fint og blandes i en skål med smuldret feta. Spæd op med pastavandet til sovsen får en passende konsistens. Blend til en glat sovs og varm det op i en gryde ca. 2 minutter. Avocadoen skrælles, stenen fjernes og kødet skæres i skiver. Vend avocadoen og skinken med pastaen og hæld den varme sovs over. Til sidst drysses med græskarkerne og citronskal – mums.

Note: Ja, mums. Det bliver vist ikke sidste gang den pastaret skal laves. Den var lige efter min smag. Man kan sagtens spise retten grøn uden skinken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar