Dejlig let pastaret
Lækker pastaret med dejlige grønsager og en smule skinke
samt en lækker fetaostesovs. Opskriften er fra Spis Bedre nr. 2 2010. Jeg
morede mig i øvrigt over forsiden på dette nummer. ”Ekstra sundt nummer”
skriver de og hvad ser man så på forsidebilledet? Bradepandekagesnitter med
marcipan og flødecreme – fotografen og tekstforfatteren fik vist ikke lige
snakket sammen den dag! Men pastaretten hører uden tvivl til i den sunde
afdeling. Især hvis man bruger den grove pasta.
(2 personer)
½ dl græskarkerner
¾-1 stk. broccoli afhængig af størrelse
½ rød chili (havde ikke en grøn, som man ellers skulle
bruge)
½-1 dl
pastavand
1 avocado
revet skal af 1 usprøjtet citron
peber
Rist græskarkernerne på en tør pande til de bliver
lysebrune. Del broccolien i mindre buketter, den mindst grove del af stokken
skæres i små tern. Pastaen koges efter anvisningen på pakken. Broccolibuketter
og –tern koger med de sidste 2 minutter af kogetiden. Dryp af i et dueslag, men
husk at gemme 1 dl
pastavand. Serranoskinken deles i mindre stykker, der lige får en tur i lidt
olie på panden, til de bliver sprøde. Chilien hakkes fint og blandes i en skål
med smuldret feta. Spæd op med pastavandet til sovsen får en passende
konsistens. Blend til en glat sovs og varm det op i en gryde ca. 2 minutter.
Avocadoen skrælles, stenen fjernes og kødet skæres i skiver. Vend avocadoen og
skinken med pastaen og hæld den varme sovs over. Til sidst drysses med
græskarkerne og citronskal – mums.
Note: Ja, mums. Det bliver vist ikke sidste gang den
pastaret skal laves. Den var lige efter min smag. Man kan sagtens spise retten
grøn uden skinken.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar