Risotto kan laves med andet end ris. Her er den i en nordisk udgave med perlerug
Jeg kan godt lide at bruge kerner som perlerug, perlespelt
osv. Perlerugen er den groveste og kræver en del tyggearbejde, hvis den ikke
bliver kogt nok. Hvis man lader dem koge længe i denne rugotto, bliver det hele
som en god grød. Opskriften fandt jeg i Spis Bedre nr. 2 2012 og så brugte jeg
som sagt perlerug i stedet for ris, ellers fulgte jeg opskriften nogenlunde.
Rugotto med kylling og svampe - min version
(2 personer)
olivenolie
½ løg
1 fed hvidløg
1½ dl perlerug
ca. 8 dl
hønsebouillon (mængden afhænger af hvor meget perlerugen opsuger)
en håndfuld rucola
Pil det halve løg og hak det fint. Hvidløget hakkes også
fint og begge slags løg svitses i en gryde. Perlerugen skylles godt og kommes
derefter i gryden til løgene. Lad dem svitse et par minutter. Spæd op med
bouillonen ad flere omgange, sådan at perlerugen kan nå at opsuge så meget væde
som muligt. Det tager ca. 30-40 minutter, før konsistensen er passende.
Champignonerne renses, skæres i skiver og svitses på panden. Stilles til side.
Kyllingekødet skæres ud i små tern eller strimler og steges på panden. Når
rugottoen er klar vendes champignon og kylling i sammen med parmasanosten. Rucolaen
skylles godt og klippes ud i mindre stykker, om drysses på rugottoen. Serveres
med dagens salat.
Note: Der var ikke så meget smag i denne udgave af
rugottoen. I den oprindelig opskrift skulle der persille og karry i, det havde
selvfølgelig givet en anden smag. En anden gang vil jeg måske prøve at smage
den til med estragon eller salvie.
Jeg elsker risotto i enhver udformning og med alle mulige kornsorter, det er bare så godt og hver har sin charme :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hej Birthe,
SvarSletHelt enig. Jeg er også blevet ret vild med otto - altså ris- eller rug- eller noget andet -otto.