Dejlig suppe med mange grønsager
Det har været rigtig suppevejr den sidste tid og en af dagene, hvor det var koldt, lavede jeg denne dejlige fyldige grønsagssuppe. Jeg brugte som udgangspunkt en opskrift jeg
havde fundet på verdensmad.dk, men ændrede en del på den undervejs. Som f.eks.
at bruge de grønsager jeg havde på lager, frem for at købe nye. Og så kom jeg
lidt pølser i, mest for Datterens skyld.
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
1 løg
2 gulerødder
1 pastinak
2 mellemstore kartofler
olivenolie
salt, peber
persille
1 spsk sennep
150 pølser
Skær bladselleri, løg, gulerødder, pastinak og
broccolistokken i tern. Del resten af broccolien i små buketter. Varm olien i
en gryde. Kom grønsagsternene i sammen med kartoflerne, der skal være skrællede
og delt i to. Tilsæt salt og peber og lad grønsagerne svitse i gryden i ca. fem
minutter uden at de bliver brune. Rør i gryden et par gange. Tilsæt 1 l bouillon og lad suppen
simre i ca. 15 minutter. Tag kartoffelstykkerne op og blend dem sammen med 2 dl af suppen. Kom en stor
spsk sennep i de blendede kartofler og kom det hele tilbage i suppen. Bland det
hele godt. Tilsæt persille og pølser skåret i skiver og lad det hele få et
opkog. Så er suppen klar til servering. Spis brød til, vi fik hvidløgsflute, en
af Datterens favoritter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar