Røget medister er måske ikke ligefrem en kulinarisk
oplevelse…
…men som afveksling i den billige ende af hverdagsmaden,
synes jeg, at den er udmærket. Især hvis man får fat i en med en god smag. Nu
husker jeg desværre ikke, hvad det var for et mærke, jeg brugte til
nedenstående ret, men den havde en god blid røget smag og en god konsistens. Da
jeg i sin tid begyndte at samle på opskrifter, var der en del med røget medister. Det synes jeg ikke, at man ikke ser så meget mere.
Måske fordi der er kommet andre mere spændene pølsetyper som f.eks.
chorizo.
Kartoffelporrefad med røget medister
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
mælk
2 store porrer
grønsagsbouillon
timian
1 ring røget medister (400 g )
sennep
salt, peber
Kartoflerne koges møre og laves til en god kartoffelmos med
smør, mælk, salt og peber samt de hakkede hasselnødder. Porrerne skæres i
mindre stykker og kommes i en gryde. Bouillon hældes i så det næster dækker
porrerne. Koger 10-15 min. til man har en blød tyk porrestuvning. Er den for
tynd, kan man tilføje maizena rørt op med vand, til stuvningen har en passende
tykkelse. Stuvningen smages til med timian, salt og peber. Et ildfast fad
smøres og porrestuvningen hældes i bunden af fadet. Skindet fjernes på den
røgede medister, der derefter skæres ud i skive. Skiverne lægges oven på
porrestuvningen og en god sennep smøres ud over pølseskiverne. Så spredes
kartoffelmosen ud over pølselaget og til sidst drysses med revet ost.
Kartoffelporrefadet bages i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Serveres med
dagens salat.
*BANG* - du har hermed modtaget en blog award -
SvarSlettag et kig her: http://frkhappiness.blogspot.com/2012/02/blog-awardd.html
Det er mig en glæde og fornøjelse, at tildele dig en blog Award.
SvarSletKig her:
http://mini-hakkeren.blogspot.com/2012/02/2-blog-awards.html
og se hvad du skal gøre.
Håber du vil lege med
Kære Frøken Happiness og Mini-hakker - 1000 tak for jeres awards :-)
SvarSlet