fredag den 4. september 2015

Pitabrød med frikadeller, tomater, peber og fetaost


Inspirationen til disse pitabrød med lækkert fyld af feta og grønsager har jeg fundet et nummer af magasinet Spis Bedre. Jeg brugte frikadeller lavet af sorte bønner, men du kan også sagtens bruge almindelige kødfrikadeller som fyld. Desuden tilføjede jeg en favorit til fyldet i pitabrødet, nemlig grillede peberfrugter. Mums, det blev godt.Pitabrød med frikadeller, tomater, peber og feta
(1 person)
1-2 pitabrød
Grønsagsfyld:
1 stor tomat
25 g feta
frisk rosmarin
½ peberfrugt
Peberfrugten deles i to stykker og grilles på en grillpande. Tomaten skæres i skiver, som lægges i et smurt ildfast fad. Derefter smuldres fetaosten over og rosmarinen klippes over. Bag tomat og ost i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Pitabrødene pensles med lidt vand og varmes i ovnen. Når de er klar, skæres de op og fyldes med tomatskiver med ost, peberfrugt i strimler og bønnefrikadeller. Så har du et lækkert pitabrød med fyld, der dog kræver at du kan gabe højt. Server dagens salat til.

Har du mod på at lave bønnefrikadeller, så kommer her en opskrift:Bønnefrikadeller:
(12 stk)
1 ds sorte bønner
1 forårsløg
1 æg
frisk salvie
1-2 dl havregryn
olivenolie
salt (Jeg brugte Herbamare originale urtesalt)
Hak forårsløg og salvieblade fint. Kom dem i en foodprocessor eller minihakker og kør til det bliver en jævn masse. Tilsæt æg, salt og halvdelen af havregrynene. Kør igen og tilføj eventuelt flere havregryn, hvis massen er meget våd. Lad bønnefarsen hvile en halv times tid. Form farsen til små flade deller, som steges i olivenolie på panden ca. et kvarter til de er gennemstegte og sprøde. Brug 4-5 frikadeller til pitabrødene, resten kan varmes og spises med salat til eller bruges som pålæg til frokost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar