tirsdag den 29. september 2015

Kornotto med gulerødder og persille

Der har været stille på bloggen nogle dage, da jeg har været en tur i Sønderjylland. Her har jeg besøgt min søster, som for nylig flyttede ud på landet til et rigtig dejligt sted - med udsigt til Flensborg Fjord.

Efter sådan nogle dage bortrejst fra hjem og køleskab, kan det hænde, at der er noget der trænger særlig meget til at blive brugt. F.eks. et par kedelige gulerødder og en stump porre. Tjo, tja - men hvad kan de så bruges til? Ja, hvis man som jeg holder meget af Otto, så kan man jo lave en kornotto med gulerødder. Lækker cremet, men dog stadig med bid, sådan holder jeg mest af Otto.Kornotto med gulerødder og persille
(1 person 2 dage eller 2 personer)
250 g gulerødder
100 g perlerug (perlespelt eller perlebyg kan også bruges)
70 g porre eller 1 løg
olivenolie
¾ dl æblejuice
1 stor teskefuld hvidvinseddike
½ l bouillon
30 g parmesan
1 bdt persille
timian
peber
Topping:
1 gulerod
Græskarkerner
Parmesan
Start med at skrælle gulerødderne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Blend dem derefter til du får en cremet gulerodspuré. Skær porren ud mindre stykker eller hak løget fint. Svits porre eller løg i lidt olie i en gryde. Tilføj perlerugen og svits den lidt inden æblejuice og hvidvinseddike tilsættes. Lad det hele koge lidt ind. Tilsæt derefter bouillonen lidt efter lidt, så kernerne kan suge væsken til sig. Kogetiden afhænger af hvor bløde du ønsker kernerne skal være. Regn med 40-50 minutter. Sørg hele tiden for at tilføje væske, så kernerne ikke koger tørre. Undervejs smages til med timian og peber. Riv parmesanen fint og hak persillen. Når kernerne har kogt nok tilsættes gulerodspuré, parmesan og persille og det hele varmes igennem. Til topping skæres guleroden i tern og ristes i lidt olie på panden sammen med solsikkekerner. Ved serveringen drysses topping over kornottoen, tilføj gerne et drys persille samt et drys parmesan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar