onsdag den 16. december 2015

Afrikansk inspireret gryderet med græskar og kikærter

Suppe eller gryderet? Denne ikke særlig juleagtige opskrift ligger nok et sted midt imellem. Uanset om du spiser den som det ene eller det andet, så er den fuld af smag og konsistensen er dejlig rustik.

Opskriften stammer fra Hugh Fearny-Whittingstall’s bog ”Grøn hverdagsmad fra River Cottage”. Dog med visse ændringer tilpasset de råvarer, jeg nu havde.Nordafrikansk gryderet med græskar og kikærter (min version)
(2 personer)
1 lille løg, skåret i terninger
olivenolie
1 fed hvidløg
1 stængel bladselleri, skåret i små tern
peber
stødt gurkemeje, stødt kanel og stødt ingefær efter smag
50 g røde linser
200 g kikærter på dåse
½ dåse hakkede tomater
en stor håndfuld persille
150 g Hokkaido græskar
3-5 dl bouillon
salt, peber
3-4 tørrede abrikoser

Varm olien op i en gryde og svits løgene til de bliver bløde og begynder at få farve. Tilsæt hvidløg, bladselleri, peber, gurkemeje, kanel og ingefær, dåsetomaterne og persille og lad det simre ved svag varme i 15 minutter. Hold øje med det ikke brænder på og tilføj evt. bouillon undervejs. Skræl græskaren og fjern kernerne. Skær græskarkødet ud i store tern. Kom det i gryden sammen med bouillon. Læg låg på og lad det simre 30 minutter. Krydr med salt og peber. Serveres i dybe tallerkener og spises med ske. Skær de tørrede abrikoser ud i små tern og drys dem over ved serveringen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar