Kender I det? Man finder nogle fine opskrifter på lækker
konfekt og hold da op, hvor ser det flot ud på billederne. Man følger nøje
opskriften, men alligevel bliver ens egen konfekt sjældent så flot som på
billederne. Nå, men det vigtigste er også, at det smager godt. Vi er jo ikke
alle sammen en Mette Blomsterberg. I år lavede jeg fem forskellige slags konfekt,
her får I opskriften på tre af dem.
100 g hvid chokolade
100 g Odense marcipan med skovbær
50 g mandler
frysetørrede hindbær
Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Lad
mandlerne afkøle. Skær marcipanen i tern. Smelt 75 g af den hvide chokolade
over vandbad eller i mikroovnen. Rør det hele sammen og fordel det til et jævnt
lag i en form. Lad det stå på køl i mindst 2 timer. Smelt de sidste 25 g
chokolade og smør den udover marcipanmassen. Drys med frysetørrede hindbær. Når
chokoladen er stivnet, skæres massen i små firkanter.
Inspirationen til hindbærsnitterne kommer fra Odense Marcipan. Jeg ændrede dog på opskriften undervejs, da jeg kunne se, at de ikke blev som på billedet.
Marcipankonfekt med ingefær
200 g marcipan
100 g nougat
12 g kandiseret ingefær
150 g mørk chokolade
kandiseret ingefær til pynt
Rul marcipanen ud i mellem 2 stykker bagepapir til et
rektangel på ca. 10x24 cm. Kom tynde skiver af nougat på marcipanen (anvend
evt. en ostehøvl). Hak den kandiserede ingefær fint og drys den på nougaten.
Rul marcipanen sammen til en roulade og lad den lægge i køleskabet i mindst 25
minutter. Skær rouladen ud i små stykker på ca. 2 cm. Smelt chokoladen i
vandbad eller mikroovnen. Dyp marcipanstykkerne i chokolade og læg dem på et
ark bagepapir. Pynt hvert stykke med et stykke kandiseret ingefær.
Moccasnitter
Moccasnitter
110 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
2 spsk portvin
200 g marcipan
1½ spsk stærk kaffe
25 g chokolade til pensling
50 g hakkede valnødder
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Kom fløden i en
gryde og bring den til kogepunktet. Tag gryden af varmen og hæld den varme
fløde i chokoladen. Rør rundt til chokoladen er smeltet og tilsæt portvin. Sæt
trøffelmassen i køleskabet til den er stivnet let og ligner nutella i
konsistensen. Ælt marcipanen med stærk kaffe. Rul den ud i to ens firkanter af
½ cm tykkelse. Smør trøffelmassen på det ene stykker marcipan og læg det andet
over. Sæt konfekten i køleskabet 25 minutter. Smelt chokoladen og pensl
marcinpanstykket. Drys hakkede valnødder over og sæt igen i køleskabet til
chokoladen er stivnet, Skæres derefter i firkanter.
Marcipankonfekt med ingefær og Moccasnitter har jeg fundet hos viskalspise
Marcipankonfekt med ingefær og Moccasnitter har jeg fundet hos viskalspise
Ingen kommentarer:
Send en kommentar