mandag den 21. december 2015

Julekonfekt 2015 1

Kender I det? Man finder nogle fine opskrifter på lækker konfekt og hold da op, hvor ser det flot ud på billederne. Man følger nøje opskriften, men alligevel bliver ens egen konfekt sjældent så flot som på billederne. Nå, men det vigtigste er også, at det smager godt. Vi er jo ikke alle sammen en Mette Blomsterberg. I år lavede jeg fem forskellige slags konfekt, her får I opskriften på tre af dem.


Hindbærsnitter 
100 g hvid chokolade
100 g Odense marcipan med skovbær
50 g mandler
frysetørrede hindbær
Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Lad mandlerne afkøle. Skær marcipanen i tern. Smelt 75 g af den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Rør det hele sammen og fordel det til et jævnt lag i en form. Lad det stå på køl i mindst 2 timer. Smelt de sidste 25 g chokolade og smør den udover marcipanmassen. Drys med frysetørrede hindbær. Når chokoladen er stivnet, skæres massen i små firkanter.
Inspirationen til hindbærsnitterne kommer fra  Odense Marcipan. Jeg ændrede dog på opskriften undervejs, da jeg kunne se, at de ikke blev som på billedet.

Marcipankonfekt med ingefær 
200 g marcipan
100 g nougat
12 g kandiseret ingefær
150 g mørk chokolade
kandiseret ingefær til pynt
Rul marcipanen ud i mellem 2 stykker bagepapir til et rektangel på ca. 10x24 cm. Kom tynde skiver af nougat på marcipanen (anvend evt. en ostehøvl). Hak den kandiserede ingefær fint og drys den på nougaten. Rul marcipanen sammen til en roulade og lad den lægge i køleskabet i mindst 25 minutter. Skær rouladen ud i små stykker på ca. 2 cm. Smelt chokoladen i vandbad eller mikroovnen. Dyp marcipanstykkerne i chokolade og læg dem på et ark bagepapir. Pynt hvert stykke med et stykke kandiseret ingefær.


Moccasnitter
110 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
2 spsk portvin
200 g marcipan
1½ spsk stærk kaffe
25 g chokolade til pensling
50 g hakkede valnødder
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Kom fløden i en gryde og bring den til kogepunktet. Tag gryden af varmen og hæld den varme fløde i chokoladen. Rør rundt til chokoladen er smeltet og tilsæt portvin. Sæt trøffelmassen i køleskabet til den er stivnet let og ligner nutella i konsistensen. Ælt marcipanen med stærk kaffe. Rul den ud i to ens firkanter af ½ cm tykkelse. Smør trøffelmassen på det ene stykker marcipan og læg det andet over. Sæt konfekten i køleskabet 25 minutter. Smelt chokoladen og pensl marcinpanstykket. Drys hakkede valnødder over og sæt igen i køleskabet til chokoladen er stivnet, Skæres derefter i firkanter.

Marcipankonfekt med ingefær og Moccasnitter har jeg fundet hos viskalspise

Ingen kommentarer:

Send en kommentar