søndag den 27. december 2015

Salat med rosenkål og appelsin

Der var masser af god og lækker mad i julen - foruden konfekt, kager og andre lækkerier. Men efter sådanne nogle dage trænger jeg rigtig meget til noget, der er friskt og enkelt. F.eks. en god salat som denne med rosenkål og appelsin. Så tænker du måske uha – rosenkål. Det kan da ikke smage godt. Men måske skulle du alligevel give denne salat en chance, før du for evigt lægger rosenkålen på hylden.


Rosenkålssalat med appelsin
(1 person)
180 g rosenkål – (120 renset vægt)
1 appelsin
25 g hasselnødder
lidt tranebær
hvidvinseddike
olivenolie
sennep
salt, peber

Skær lidt af bunden af rosenkålene og fjern de yderste blade på hver. Snit dem meget fint og kom dem i en skål. Del appelsinen i to. Den ene halvdel skrælles og skæres ud i små stykker. Halvdelen af den anden halvdel skæres ud på samme måde. Resten presses til appelsinjuice. Appelsinjuicen røres sammen med hvidvinseddike, olivenolie, lidt sennep samt salt og peber. Vend dressingen i de fintsnittede rosenkål sammen med tranebær og hasselnødder. Lad salaten trække mindst en time inden du serverer den. 

2 kommentarer:

 1. Det er en rigtig dejlig salat du har lavet:-)
  Min mor plejer at lave en lignende til lam, det er med rosenkål, grapefrugt og valnødder :-)

  Glædelig bag jul og et super godt nytår ønskes herfra :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria,
   Tak for din kommentar. Det kommer nok bag på nogen, at rosenkål kan være lækker i en salat. Men de er faktisk rigtig gode til salat. Din mors salat lyder også lækker, den må prøves en dag.

   Du ønskes også godt nytår :-)
   Anne

   Slet