I sidste kasse fra Aarstiderne var der noget kål, jeg ikke
havde prøvet før. Det er vist en slags kinesisk kål - navnet kan jeg ikke lige huske. Den mindede
mere om Savoykål end kinakål med sine mørke krøllede blade. Nå, men jeg valgte at
bruge den i en wokret sammen med andre gode grønsager og dertil nogle små
kødboller rullet i sesamfrø.
Wok med kål, peberfrugt, gulerødder og små kødboller med
sesam
(2 personer)
200 g flæskefars
1 cm frisk ingefær, fintrevet
1 fed hvidløg, fitnhakket
½ æg
½ tsk rød karrypasta
salt, peber
sesamfrø
olivenolie
200 g fintsnittet hvidkål
60 g grofthakket kinesisk kål, spinat eller lignende
bladgrønsag
½ rød peberfrugt skåret i strimler
1-2 gulerødder skåret i tynde stænger
2 forårsløg, hakket
vand
hoisinsauce
Start med kødbollerne. Rør farsen med ingefær, hvidløg, æg,
karrypasta og salt og peber. Lad farsen hvile i køleskabet en halv time og gør
imens grønsagerne klar. Kål skal snittes, peberfrugter og gulerødder skæres i
tynde strimler. Løgene hakkes. Form farsen til små kugler, der vendes i
semsamfrø. Varm olie op på panden og steg de små kødboller til de er
gennemstegte, 10-15 minutter. Varm wokken op. Varm lidt olie i bunden og steg
hvidkålen et par minutter. Tilsæt løg og gulerødder og steg yderlig et par
minutter. Tilsæt peberfrugt og kinesisk kål/spinat eller hvad du nu bruger. Kom
½ dl vand i og tilføj til sidst hoisinsauce. Vend det hele godt rundt, hæld
grønsagerne op i dybe skåle og læg kødbollerne øverst. Så er retten klar til
servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar