Opdager du pludselig en masse rodfrugtrester i bunden af
grønsagsskuffen, så fortvivl ikke. De kan f.eks. bruges til en dejlig salat. Du
kan spise salaten som tilbehør til kød eller du kan spise den som hovedret
suppleret med godt brød.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift, jeg havde fundet hos Arla. Den blev dog lidt anderledes i min version.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift, jeg havde fundet hos Arla. Den blev dog lidt anderledes i min version.
Bagte rødder med pærer
(2 personer)
600 g rodfrugter – jeg brugte gulerødder, persillerødder,
selleri og jordskokker
olivenolie
salt, peber
75 g filet eller bacon i tern
1 håndfuld rucola
1 pære
25 g valnødder
50 g gorgonzola
A38
Skræl rodfrugterne og skær dem ud i grove tern. Vend dem med
olie og læg dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber. Bag dem
i ovnen ved 225 grader i 30 minutter. Rist bacon eller filettern på panden til
de blive sprøde. Skyl rucolaen. Skær pæren i både og hak nødderne. Bland
gorgonzola med A38 til en flydende dressing. Læg rucolaen på to tallerkener
eller et fad. Vend de bagte rodfrugter med bacon eller filet og spred dem ud
over rucolaen. Drys med pæretern og valnødder. Til sidst dryppes dressingen
over. Spis kød eller brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar