Dagens suppe er lavet med udgangspunkt i en opskrift, jeg
fandt i bogen ”Plenty more” af Yotam Ottolenghi. Opskriften er ikke helt magen
til Yotams, da jeg både har undladt visse ingredienser og ændret på andre. Sådan at opskriften passede bedre til det, jeg nu havde på lager. Hvad
jeg så ikke havde på lager den dag – fandt jeg ud af – var en ganske almindelig
ting som løg. Så det måtte jeg undvære. Men jeg synes bestemt, at du skal putte
løg i suppen, når du laver den. Så derfor skriver jeg løg ind i opskriften,
selvom jeg måtte spise min suppe uden.
Suppe med kikærter og bulgur – min version
(2 personer)
1 lille løg skåret i tern
olivenolie
50 g kartoffel - skåret i tern
125 g gulerødder - skåret i skiver hvis de er små eller
grove tern, hvis de er store
1 rød peberfrugt - skåret i tern
½-1 spsk harissa*
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
250 g kikærter – kogte eller fra dåse
8 dl grønsagsbouillon
50 g fuldkornsbulgur
salt, peber
Fetacreme:
50 g feta – brækket i mindre tern
2 spsk skyr
hakkede korianderblade eller mynteblade – hvis du har det
Start med at koge bulguren efter anvisningen på pakken. Sæt
den til side, når den er kogt. Svits derefter løgtern i fem minutter,
til de er klare. Tilsæt tern af kartoffel og gulerødder og steg yderligere i
otte minutter ved lav varme. Tilsæt harissa, spidskommen og koriander og steg
yderligere to minutter under omrøring. Hæld bouillonen over og bring det hele i
kog. Tilsæt pebertern. Skru ned for varmen og lad suppen koge ca. 10 minutter.
Lav imens fetacremen. Kom alle ingredienser i en
foodprocessor sammen med lidt salt. Kør maskinen til cremen er jævn og opbevar
den i køleskabet til den skal bruges.
Når suppen er kogt igennem smages den til med salt og peber.
Lige inden serveringen tilsættes bulgur, det hele varmes derefter igennem igen.
Hæld suppen op i en skål og pynt med en skefuld fetacreme.
*Harissa:
For det meste er harissa en stærk krydret chilipasta. Min
udgave var dog den tørre udgave, der kun består af krydderier.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar