søndag den 3. juli 2016

Lækker rabarberkage med marcipan

Det er da vist lige længe siden, at der sidst har været en kageopskrift på bloggen. Og da rabarber jo stadig er i sæson, så skal det selvfølgelig være en rabarberkage. Denne dejlige rabarberkage bagte jeg til en tur i sommerhus sammen med gode kollegaer. Det blev en dejlig svampet kage med god smag. Opskriften havde jeg fundet hos Hjemmet





Rabarberkage med marcipan
(12 personer)
150 g blødt smør
150 g sukker
skal af en økologisk appelsin
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
150 g groftrevet marcipan
250 g rabarber uden blade
25 g sukker
2 spsk kartoffelmel

Pisk det bløde smør med sukker, til det er hvidt og skummende. Tilsæt appelsinskal. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem hvert æg. Vend melet sammen med bagepulveret og rør det i dejen sammen med marcipanen. Beklæd en mindre firkantet form (ca. 20x23) cm med bagepapir og fordel dejen her i. Skær enderne af rabarberne og skyl dem. Tør dem af og skær dem ud i skiver på ca. 4 cm. Hvis de er lidt tykke, kan man evt. skære dem igennem en gang på langs også. Vend rabarberstilkene i sukker og kartoffelmel. Tryk dem let ned i dejen tre og tre. Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter. Serveres med cremefraiche, skyr eller måske is.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar