fredag den 1. juli 2016

Tapas i København og spiseri på Fyn

I denne uge har jeg været så heldig at få hele to supergode madoplevelser.

I tirsdags blev Datteren færdig som bachelor i BLC (Business, Language and Culture) på CBS. Det skulle selvfølgelig fejres med noget godt at spise. Vi gik ud i byen og endte på Tapas G., som ligger midt i København. Her udvalgte vi os hver en lækker tapastallerken.


Min var med lutter vegetarting: Ovnbagt portobello med sauterede blandede grønsager og tortilla med kartofler, løg og peberfrugt


Ærtesuppe og sammenrullede auberginer med gedeost og soltørrede tomater


Datteren fik en tallerken med: Baguette med iberisk skinke, varmrøget laksemousse, mørbradmedaljon med trøffelpatsa og spejlæg, sæsonens stegte grøntsager med friske urter og en gedeost med rødvinssyltede tranebær

Det var alt sammen meget lækker og hold da op, hvor blev vi mætte.

To dage senere var jeg så ude og spise igen, denne gang med en sød kollega. Hun havde længe snakket om, at vi skulle besøge Spiseriet på Steensgaard. Steensgaard er et økologisk principlandbrug, som fremstiller rigtig lækkert økologisk kød. De slagter selv dyrene og kødet bliver solgt i deres gårdbutik og Spiseriet, som er deres spisested. Her kan man hver dag få dagens menu med hovedret og dessert. Selvfølgelig tilpasset årstidens råvarer.


Denne dejlige sommeraften bestod hovedretten af en kotelet med kartofler, bagt løg, smør og masser af friske urter. Og det er helt sikkert en af de bedste koteletter, jeg nogle sinde har smagt. Den var bare lækker og anretningen var utrolig flot.


Til dessert fik vi hyldeblomstmousse med frisk bær. En dejlig frisk og let sommerdessert, som også var rigtig lækker.

Så kommer I forbi det sydlige Vestfyn i nærheden af Faaborg, så kan jeg helt klar anbefale Spiseriet på Steensgaard. Tapas G. var også godt, men Spiseriet var noget helt særligt.Ingen kommentarer:

Send en kommentar