tirsdag den 22. november 2016

Æggeris med svampe og pak choy

I denne opskrift er brugt en bladgrønsag, som ikke bliver brugt så meget i Danmark. Det er måske derfor , at der er en vis uenighed om, hvad den hedder. Nogle steder hedder den pak choy, nogle steder bok choy eller pak choi. Så det kan være lidt forvirrende. Det er en slags kål med et løst hoved med mange sprøde blade i roset. Men den smager nu lige godt uanset hvad den så kaldes. Den bruges meget i det kinesiske køkken og dagens ret er vel også lidt kinesisk inspireret.
Æggeris med svampe og pak choy
(1 person)
honning
riseddike
soyasauce
hvidløg
ingefær
sort peber
2 forårsløg
75 g svampe – jeg brugte østershatte
4 blade pak choy 
sesamfrø
75 g kogte ris
1 æg
soyasauce

Pisk marinaden sammen af honning, riseddike, soyasuace, presset hvidløg, fintrevet ingefær og sort peber. Hak forårsløgene forholdsvis fint. Rens svampene og del dem i mindre stykker. Svits forårsløg og svampe i olie i ca. fem minutter til de bliver bløde. Tilsæt marinaden og svits endnu nogle minutter.

Skyl pak choi-bladene, skær den nederste og mest grove del af. Lad bladene dampe fem minutter i kogende vand til de er møre. Lad dem afdryppe.

Til æggerisene piskes ægget sammen i en lille skål. Varm lidt olie på panden og vend ægget rundt til de er stegt. Tilsæt kogte ris og soyasauce og bland det hele.

Server risene sammen med pak choi og svampeblanding med et drys sesamfrø på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar