torsdag den 3. november 2016

Vegetarpizza med porre, kartofler, peberfrugt og blåskimmelost

Det er ikke første gang, at du få en opskrift på pizza uden kød. Det bliver helt sikkert heller ikke sidste gang. For hjemmelavet pizza er nu godt - både med og uden kød. Og fyldet kan varieres på så mange måder - hvis man tør være lidt utraditionel. 

Når du laver dej til pizzaen, er det en god ide at lave dobbelt portion. Frys den ene halvdel ned, så har du hurtig og nem pizzadej, næste gang du får lyst til pizza. Og er dejen først lavet, så er pizza hurtig mad, også selvom du skal lave den selv.


Vegetarpizza med porre, kartofler, peber og blåskimmel
(2 personer)
Pizzadej – køb den færdig eller lav den evt. efter denne opskrift
1 porre
olivenolie
3 kartofler
1 peberfrugt
blåskimmelost
friske krydderurter
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Kog evt. kartoffelskiverne et par minutter i vand med salt, så du er sikker på, at de bliver møre. Når kartoflerne har kogt, hældes de i en sigte til afdrypning. Dup dem derefter i et viskestykke, så de er så tørre som muligt. Porren skylles og skæres i mindre stykker. Svitses i olie ca. 10 minutter til de synker sammen og bliver bløde. Peberfrugten skylles og skæres i ringe. Pizzadejen rulles ud til en stor eller to mindre pizza. Porrerne fordeles på pizzaen og oven på dem lægges først kartoffelskiver og derefter skiver af ost. Til sidst klippes lidt friske krydderurter over, du kan bruge rosmarin, basilikum, purløg eller hvad du har lyst til. Pizzaen bages i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

Du kan også prøve denne pizza med rodfrugter, soltørret tomat og feta


Ingen kommentarer:

Send en kommentar