tirsdag den 1. november 2016

Farverig efterårssalat med græskar og rødbeder

Dagens salat smager ikke bare godt, den ser også smuk ud med sine fine efteårsfarver. 

Hovedingredienserne er ovnbagt Hokkaido og ovnbagte rødbeder. Spis salaten som hovedmåltid med brød til eller brug den som tilbehør til din kødret.





Salat med perlespelt, græskar og rødbeder
(2 personer)
400 g Hokkaido uden kerner men med skræl
200 g rødbede
olivenolie
rosmarin
salt, peber
1 dl perlespelt
25 g tørrede tranebær
50 g fetaost
Dressing:
olivenolie
sennep
citronsaft
salt, peber
A38
Skyl Hokkaidoen, skær både af så det passer med 400 g, når kernerne er fjernet. Skær bådene i mindre, men stadig grove stykker. Skræl rødbederne og skær dem i mindre tern. Vend Hokkaido/græskar-tern og rødbedetern i olie, salt, peber og rosmarin. Bag dem i ovnen – græskarternene i ca. 15 minutter og rødbedeternene i 20-25 minutter. De skal være møre, men stadig have bid. Lad dem afkøle.
Kog perlespelten efter anvisningen på pakken. Lad den afkøle. Rør ingredienserne til dressingen sammen. Arranger salaten på et fad med perlespelt nederst, derpå græskar- og rødbedetern. Hæld dressing over og top med tørrede tranebær og fetaost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar