Man kan lave fiskefrikadeller med mange slags fisk. Her er brugt røget makrel sammen med kogte kartofler, peberfrugt og forårsløg. Det blev der nogle rigtig lækre små deller ud af. Nogle vil måske mene, at der er for lidt fisk i. Jeg synes selv, at det er fint med en blanding af fiskekød og grønsager. Lav evt. en god stak, så du også har til madpakken.
Makrelfrikadeller med rødt og grønt
(2 personer)
100-125 g røget makrel gerne med peber
200 g kartofler
2 forårsløg
50 g rød peberfrugt
1 æg
1-2 spsk hvemel
salt, peber
olivenolie
Kartoflerne skrælles, skæres i tern og koges møre. Hvorefter de moses til kartoffelmos. Pil al kødet af makrellen, fordel det i små stykker og kom det i en
skål sammen med kartoffelmosen. Skær peberfrugten i små tern og hak
forårsløgene fint. Kom grønsagerne i skålen sammen med et æg. Rør det hele
sammen og rør 1-2 spsk hvedemel i samt salt og peber. Farsen skal stadig være
ret klistret. Varm lidt olivenolie på panden og kom frikadellefarsen på panden
i små klatter. Der bliver ca. 10 små makrelfrikadeller ud af denne portion. Du
kan selvfølgelig også lave færre og større frikadeller. Steges 5-7 minutter på
hver side. Serveres med en god salat og brød eller kartofler til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar