fredag den 18. november 2016

To slags dejligt grønt tilbehør - vælg den med gulerødder eller den med palmekål...

...eller tag dem begge to. Begge slags tilbehør kan bruge til pølser, frikadeller, koteletter eller andet kød. Eller sammen med andre grønsagsretter. Opskriften med gulerødder fandt jeg hos skagenfood.dk. Opskriften med palmekål er jeg blevet inspireret til flere steder fra.Gulerødder med oliven, citron og fennikeltop
(2 personer)
3 gulerødder
1 fed hvidløg
cayennepeber
olivenolie
salt og peber
fennikeltop (har du ikke fennikeltop kan f.eks. bruge persille i stedet)
15-20 oliven
1 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
Skræl gulerødderne og hvis de er store, så del dem i halve. Skær dem derefter i kvarte på langs. Vend dem med finthakket hvidløg, cayennepeber, olie, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Snit fennikeltoppen fint og vend dem i gulerødderne sammen med oliven og citronsaft og –skal. Bag yderligere 7-10 minutter eller til at gulerødderne er møre med bid.


Palmekål med løg, tomat og parmesan
(2 personer)
200 g palmekål
olivenolie
½ løg
hvidløg
1 tomat
50 g revet parmesan
salt, peber

Skyl kålbladene. Skær stænglen fra og skær kålen i grove strimler. Kog kålen 2 minutter i kogende letsaltet vand. Hæld derefter kålen i et dørslag og hæld koldt vand over, så kålen beholder sin fine farve. Hak løg og hvidløg fint. Svits løgene på panden i lidt olie i ca. 10 minutter, de skal blive bløde men ikke få farve. Skær tomaten i tern og tilsæt den samt kålbladene til løgene. Lad det hele svitse nogle minutter til kålen falder sammen. Ved serveringen drysses med parmesanost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar