torsdag den 24. november 2016

Arabisk inspireret bulgursalat

Salater er godt, både sommer og vinter. Dagens salat er lavet med inspiration i det arabiske køkken og det er en dejlig og smagfuld salat, som sagtens kan spise på en novemberdag. Opskriften har jeg fundet hos Hjerteforeningen, så man må regne med at den også er sund.




Arabisk inspireret bulgursalat
(2 personer som tilbehør eller 1 person som hovedret plus frokost)
75 g bulgur
1 stor gulerod
1 appelsin
lidt finthakket rødløg
15 g mandler
mynte – hvis du ikke kan få frisk mynte, så brug tørret mynte
½ bdt. persille
25 g granatæblekerner (kan evt. købes på frost)
25 g god fetaost
salatblade
Kog bulguren som anvist på pakken. Lad den køle af. Skræl guleroden og skær den i små tern. Skræl appelsinen og skær den i fileter. Hak rødløg, mandler og persille samt evt. mynte. Vend bulguren med gulerodstern, appelsinfileter, rødløg, mandler og krydderurter. Fordel salatblade på en tallerken, og kom salaten ovenpå.  Smuldr fetaosten over og drys med granatæblekerner, så er salaten klar til servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar