Dagens opskrift på ovnfad med spidskål har jeg fundet hos Kirsten Skaarup, som har rigtig mange gode vegetaropskrifter på sin hjemmeside.
Jeg havde dog ikke lige tænkt
over, at den spidskål jeg havde købt var med røde blade og det måske ikke lige
ville være det kønneste valg til denne ret. Farverne blev i hvert fald lidt
mærkelige. Nå, men smagen fejlede ikke noget, så jeg vil stadig gerne anbefale
opskriften. Men undlad evt. de røde blade. Jeg fulgte nogenlunde opskriften fra Kirsten Skaarup.
Spidskålsfad med svampe, pesto og
sprød quinoa (min version)
(2 personer)
25 g rød quinoa
½ spidskål eller ca. 300 g
75 g løg
2 fed hvidløg
olivenolie
125 g champignon
1 spsk citronsaft
¾ dl fløde
kogevand fra spidskålen
1 tsk maizenamel
pesto
Skyl quinoaen og kog den efter
anvisningen på pakken. Evt. overskydende vand hældes fra. Fjern forsigtigt de
største blade på spidskålen. Du skal have nok til tre lag. Skær det inderste
stykke plus stokken i fine strimler. Damp bladene i kogende vand et par
minutter og lad dem afdryppe.
Hak løgene og hvidløgene. Skær
champignonerne i skiver. Svits løg og hvidløg, til de er gyldne. Tilsæt
champignon og den strimlede spidskål. Svits endnu 3-4 minutter. Hæld
citronsaften ved og smag til med salt og peber.
Bring fløde, plus ¾ dl af
kogevandet i kog og jævn sovsen med maizena. Tilføj evt. mere kogevand til du
får en god jævn sovs. Lad sovsen koge op og smag til med salt og peber.
Læg retten sammen i et ovnfast fad
med lidt kogevand i bunden. Først et læg spidskålsblade, derefter et lag
svampefyld, nogle klatter pesto og lidt quinoa samt 1/3 af sovsen. Lag endnu et
lag og slut af med et lag kålblade og et lag sovs samt et drys quinoa. Bages i
ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Note: Smager som sagt bedre end
den ser ud til. Pas på med ikke at komme for meget pesto i, da det godt kan
blive for dominerende. Medmindre du selvfølgelig er vild med pesto og gerne vil
have, at det skal smage igennem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar