onsdag den 16. november 2016

Ovnfad med spidskål, svampe og quinoa

Dagens opskrift på ovnfad med spidskål har jeg fundet hos Kirsten Skaarup, som har rigtig mange gode vegetaropskrifter på sin hjemmeside.

Jeg havde dog ikke lige tænkt over, at den spidskål jeg havde købt var med røde blade og det måske ikke lige ville være det kønneste valg til denne ret. Farverne blev i hvert fald lidt mærkelige. Nå, men smagen fejlede ikke noget, så jeg vil stadig gerne anbefale opskriften. Men undlad evt. de røde blade. Jeg fulgte nogenlunde opskriften fra Kirsten Skaarup.

Spidskålsfad med svampe, pesto og sprød quinoa (min version)
(2 personer)
25 g rød quinoa
½ spidskål eller ca. 300 g
75 g løg
2 fed hvidløg
olivenolie
125 g champignon
1 spsk citronsaft
¾ dl fløde
kogevand fra spidskålen
1 tsk maizenamel
pesto
Skyl quinoaen og kog den efter anvisningen på pakken. Evt. overskydende vand hældes fra. Fjern forsigtigt de største blade på spidskålen. Du skal have nok til tre lag. Skær det inderste stykke plus stokken i fine strimler. Damp bladene i kogende vand et par minutter og lad dem afdryppe.
Hak løgene og hvidløgene. Skær champignonerne i skiver. Svits løg og hvidløg, til de er gyldne. Tilsæt champignon og den strimlede spidskål. Svits endnu 3-4 minutter. Hæld citronsaften ved og smag til med salt og peber.
Bring fløde, plus ¾ dl af kogevandet i kog og jævn sovsen med maizena. Tilføj evt. mere kogevand til du får en god jævn sovs. Lad sovsen koge op og smag til med salt og peber.
Læg retten sammen i et ovnfast fad med lidt kogevand i bunden. Først et læg spidskålsblade, derefter et lag svampefyld, nogle klatter pesto og lidt quinoa samt 1/3 af sovsen. Lag endnu et lag og slut af med et lag kålblade og et lag sovs samt et drys quinoa. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.


Note: Smager som sagt bedre end den ser ud til. Pas på med ikke at komme for meget pesto i, da det godt kan blive for dominerende. Medmindre du selvfølgelig er vild med pesto og gerne vil have, at det skal smage igennem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar