tirsdag den 8. november 2016

Fyldig italiensk suppe med palmekål

Palmekål eller sortkål bruges ofte til suppe i Italien. Det er tit en meget fyldig suppe med masser af grønt og næsten ingen væde. Så hvis suppe for dig er klar hønsebouillon med kød- og melboller eller måske en pureret grønsagssuppe, så er denne suppe måske ikke noget for dig.

Men kan du lide en rigtig fyldig suppe, så skulle du prøve denne her. Det er en suppe, der findes rigtig mange udgaver af. Min version bygger på en opskrift jeg har set hos Kirsten Skaarup.
                                                   


Italiensk suppe med palmekål (min version)
(2 personer)
1 dåse hvide bønner
olivenolie
100 g rødløg
1-2 fed hvidløg
1 friskhakket chili
rosmarin
timian
150 g gulerødder
½-1 dåse hakkede tomater
175 g palmekål (grønkål eller savoykål kan også bruges)
1-2 dl grønsagsbouillon
2 skiver brød
revet ost

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien et par minutter. Tilsæt chili og krydderurter. Skær gulerødderne i skiver evt. halve skiver afhængig af størrelsen. Svits løg, hvidløg og gulerødder i olie i en gryde. Læg låg på gryden og lad grønsagerne simre for svag varme i 10-15 minutter.
Tilsæt tomater sammen med væden. Snit palmekålen fint og kom den i gryden, Tilføj evt. 1-2 dl bouillon. Det skal blive en tyk suppe, så der skal ikke for meget væde i. Tilsæt de hvide bønner. Læg låg på gryden og lad suppen koge 15-20 minutter.

Smør brødet med olivenolie og drys med revet ost. Sæt skiverne under grillen indtil overfladen er gylden. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft. Server suppen med ostebrødene og lidt ekstra olivenolie på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar