søndag den 27. november 2016

Ovnbagt æggekage med savoykål, kartofler og peberfrugt

Har du en rest kogte kartofler, kan de f.eks. bruges i en æggekage. Nogle æggekager laves på en pande, andre i ovnen. Dagens æggekage er ovnbagt og foruden kartofler er den fyldt med savoykål og peberfrugt. Hurtig og nem mad, som ikke ligger alt for tungt i maven. En god ret at have i baghovedet i den kommende tid, hvor julemaden venter.






Ovnbagt æggekage med savoykål, kartofler og peberfrugt
(2-3 personer)
100 g savoykål
200 g kogte kartofler
olivenolie
timian
1 rød peberfrugt
4 æg
1 dl mælk
1 dl skyr
1 stor tsk. sennep
1 spsk maizenamel
salt, peber
½ kugle mozzarella ost

Tænd ovnen på 200 grader. Skær savoykålbladene i smalle strimler og læg dem i bunden af et smurt ildfast fad. Skær de kogte kartofler i tern, vend dem i olie og timian og læg dem oven på savoykålen. Sæt fadet i ovnen. Pisk æggene med mælk, skyr, sennep, maizenamel, salt og peber. Skær peberfrugten i tern. Tag fadet ud af ovnen, drys peberfrugtternene over og bagefter hældes æggemassen over. Skær mozzarellaen i små tern og drys den oven på. Sæt fadet i ovnen igen og bag det ved 200 grader i en halv time eller til æggemassen er bagt. Serveres med dagens salat evt. brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar