Her er en lille fin og meget forårsagtigt fiskeforret med lidt røget fisk, friske (eller frosne) ærter og rabarber. Lige til at bruge i pinsen.
Røget makrel med ærtepuré og rabarber
(2 personer - hvis 2 til hver)
100 g ærter
1 dl cremefraiche eller skyr
salat, peber
4 blade fra en hjertesalat
½ røget makrel (anden slags røget fisk kan også bruges)
2-3 spsk syltede rababer – du kan finde en opskrift på syltede rabarber her
Hvis du bruger frosne ærter, skal de lige tø op. Ærterne
blendes med cremefraiche, salt og peber til en lidt grov puré. Salatbladene
skylles og aftørres. Kødet pilles af makrellen. Pas på at der ikke kommer ben
med.
Anret salatbladene på et fad. Læg et tykt lag ærtepuré på og
derefter stykker af makrel. Fordel skiver af råsyltede rabarber ovenpå fisken
og pynt med lidt friske ærter og lidt grønt, f.eks. persille.
Serveres med brød til, f.eks. stænger af ristet rugbrød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar