onsdag den 31. maj 2017

Skøn grøn ærtesuppe

Hu-hej hvor det blæser i dag. Og køligt er det også, ikke særlig sommeragtigt, må man sige.

I et vejr som dette kan man jo godt spise en dejlig varm suppe til aftensmad, selvom det egentlig burde være sommer. Og er der egentlig ikke lidt forår/sommer over en ærtesuppe? 

Som udgangspunkt for denne opskrift på ærtesuppe har jeg brugt en opskrift, som jeg har fundet hos The Foodclub, men jeg ændrede lidt undervejs.




Forårsgrøn ærtesuppe
(2 personer)
1 løg
olivenolie
1 fed hvidløg
300 g ærter (jeg brugte frosne)
4 dl vand
bouillon
½ dl piskefløde
citronsaft
salt, peber
finthakket mynte
cremefraiche
mandler

Hak løget og svits det i lidt olie i en gryde til løgene bliver bløde. Tilsæt finthakket hvidløg og ærter. Kom derefter vandet ved sammen med bouillon og lad suppen koge 10-15 minutter.

Blend suppen, tilsæt fløde og mynte (og evt. ekstra vand, hvis den er blevet for tyk) og smag til med salt, peber og citronsaft.

Serveres med nogle klatter cremefraiche og et drys hakkede mandler. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar