Selvom rødbeder måske mere er en vintergrønsag, så findes
de også i en sommerudgave, hvor rødbederne er små og fine og ikke så grove,
som de bliver senere på sæsonen.
Denne ret, hvor rødbederne gratineres med fetaost, kan enten
bruges som tilbehør til en kødret eller også kan du bruge den som en del af et
vegetarmåltid med salat og evt. brød til. Opskriften fandt jeg hos Arla
Ostegratinerede rødbeder
(2 personer)
500 g rødbeder
100 g fetaost
honning
frisk timian (eller tørret, hvis du ikke har frisk)
Vask rødbederne, kom dem i en gryde og lad dem koge under
låg ca. 40 minutter eller til de er møre. Skyl dem under koldt vand og fjern
skallen. Del dem i to og læg de halve rødbedstykker tæt sammen i et fad. Fordel
osten over rødbederne og gratiner rødbederne i 10 minutter ved 250 grader.
Tag fadet ud af ovnen, dryp honning over og drys med timian.
Og så er de klar.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar