søndag den 25. juni 2017

Ostegratinerede rødbeder

Selvom rødbeder måske mere er en vintergrønsag, så findes de også i en sommerudgave, hvor rødbederne er små og fine og ikke så grove, som de bliver senere på sæsonen.

Denne ret, hvor rødbederne gratineres med fetaost, kan enten bruges som tilbehør til en kødret eller også kan du bruge den som en del af et vegetarmåltid med salat og evt. brød til. Opskriften fandt jeg hos Arla  




Ostegratinerede rødbeder
(2 personer)
500 g rødbeder
100 g fetaost
honning
frisk timian (eller tørret, hvis du ikke har frisk)

Vask rødbederne, kom dem i en gryde og lad dem koge under låg ca. 40 minutter eller til de er møre. Skyl dem under koldt vand og fjern skallen. Del dem i to og læg de halve rødbedstykker tæt sammen i et fad. Fordel osten over rødbederne og gratiner rødbederne i 10 minutter ved 250 grader. 

Tag fadet ud af ovnen, dryp honning over og drys med timian. Og så er de klar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar