Æggekage, tortilla, frittata – kært barn har mange navne.
Jeg har egentlig altid troet at æggekage bare var det danske navn for den
spanske tortilla eller den italienske frittata – altså en æggemasse bagt på
panden (evt. i ovnen) med en masse dejligt fyld.
Men nu er det gået op for mig, at den gammeldags danske
æggekage er lidt anderledes, idet man her først bager æggemassen og så kommer
fyldet (typisk flæsk eller bacon) ovenpå bagefter. Så har jeg lært noget nyt.
Betyder det så, at de opskrifter jeg har her på bloggen med
æggekager slet ikke er æggekager? Ja, måske. Men hvad er de så? Det mest
korrekte er nok en frittata, da en tortilla som udgangspunkt altid er lavet med
kartofler (eller det er i hvert fald hvad jeg har læst mig frem til). Så
fremover må jeg nok kalde mine ”æggekager” med fyld for frittata.
Nå, nok om navnet – nu til opskriften.
Frittata med spinat, broccoli og chorizo
(2-3 personer)
1-2 forårsløg
olivenolie
50 g chorizopølse
50 g frisk spinat
100 g kogt broccoli i små buketter
75 g små blommetomater
4 æg
½ dl skyr
paprika
salt, peber
50 g revet ost
Skær forårsløgene i ringe. Skær chorizopølsen ud i små tern.
Skyl spinaten og skær den ud i strimler. Del blommetomaterne i tre.
Svits løgene et par minutter i olie på panden. Tilsæt
chorizotern og fortsæt med at svitse, til løgene er blevet klare. Tilsæt spinat
og svits til den falder sammen. Tilsæt broccoli og tomatstykker og vend det
hele rundt.
Pisk æggene grundigt med skyr og krydderier. Hæld æggemassen
udover grønsager og pølse og bag frittataen i 15-20 minutter til den bliver
fast nok til at man kan vende den. Ven den på et grydelåg og bag den færdig på
den anden side. Serveres med dagens salat og evt. brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar