onsdag den 7. juni 2017

Gyldent broccolifad med ost og ris

Øv det her sommervejr er godt nok lidt for kedeligt. Men om ikke andet må man jo bruge sådanne grå, våde og kølige dage til at spise dejlig rustik mad med gods i. Sådan en slags mad er dagens ret med ris,broccoli og ost - gerne masser af ost. Broccoli og ost er i øvrigt en rigtig god kombination efter min smag - hele året.


Gyldent broccolifad med ost og ris
(2-3 personer afhængig af hvor sulten man er)
1 dl fuldkornsris
250 g broccoli
135 g cheddar eller anden fast ost
½ løg
1 fed hvidløg
1½ spsk smør
1½ spsk mel
1-2 dl mælk
salt, peber
røget paprika
Cayennepeber

Start med at koge risene efter anvisningen på posen. Mens de koger, gøres de øvrige ingredienser klar. Broccolien skylles og deles i små buketter. Den gode del af stokken kan også sagtens bruges, den skæres i tern. Osten rives groft. Løg og hvidløg hakkes fint. Når risen er kogt og afkølet, blandes den med broccoli og ¾ af den revne ost i en skål.

Smørret smeltes i en gryde og de hakkede løg samt finthakket hvidløg tilføjes. Lad dem svitse nogle minutter, til de bliver bløde. Tilsæt mel og pisk godt til en ensartet pasta. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk ind imellem til det begynder at koge. Tilsæt så mere mælk og pisk videre til du får en glat jævn tyk sovs. (Hel jævn bliver den ikke pga. løgene, men selve sovsen skal helst være jævn.)

Tag sovsen af varmen og pisk godt med krydderier i. Vend sovsen med ris, broccoli og ost og kom det hele i et smurt ildfast fad. Drys det sidste ost over. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Serveres med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar