Butternutsquash kan laves med mange forskellige slags
fyld. Efter at have kigget på
forskellige opskrifter, valgte jeg at lave min butternutsquash med fyld af
quinoa, porre, blå ost og selvfølgelig butternutsquash. Det blev faktisk rigtig
lækkert. Og så er det en ret der lige passer til en regnful, grå kedelig oktoberdag.
Dobbeltbagt butternutsquash med quinoa, blå ost og porre
(4 personer)
1 butternutsquash
en porre
olivenolie
½ dl quinoa
1-1½ dl vand
50 g blå ost – jeg brugte Danablu
persille
citrontimian (almindelig timian kan også bruges)
salt, peber
Som navnet på opskriften antyder, skal du have bagt
butternutsquashen af to omgange. I første omgang halveres squashen og kernerne
skrabes ud. Læg hver halvdel med skærefladen nedad i et fad med lidt vand i
bunden. Bages ved 200 grader i 30-45 minutter til den er mør.
Mens den bager skylles porren og skæres i små stykker.
Quinoaen skylles. Svits porrestykkerne i lidt olie på panden, til de bliver bløde.
Tilsæt quinoa og vand og lad det småsimre i ca. 12-15 minutter. Læg evt. et låg
over panden.
Når butternutsquashene er bagt, skal de afkøle lidt. Skrab
derefter indmaden ud, men ikke mere end der er en skal tilbage. Mos squashkødet
og vend det med halvdelen af osten. Rør quinoa- og porreblandingen i og
derefter finthakket persille og citrontimian. Smag til med salt og peber.
Kom fyldet tilbage i squashene. Fordel resten af osten over
og bag squashene i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Serveres med dagens
salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar