Crumble er en nem måde at lave kage på, hvis man skal have
gæster og ikke har så meget tid. Jeg vil tro, at man kan lave crumble med de
fleste slags frugter – den bløde søde lune frugt og den sprøde fede crumbledej
er bare en lækker kombination.
Det er efterår, så jeg fik lyst til at lave en crumble med
pærer. Og for at gøre den lidt mere eksotisk kom jeg nogle smagfulde krydderier i – nemlig stødt
ingefær og kardemomme. Den sidste blev dog lidt for gennemtrængende. Så pas på
med kardemommen!
Man kan spise is, flødeskum eller cremefraiche til sin crumble. Jeg valgte
at røre cremefraiche op med lidt jordnøddesmør og lidt friskhakket ingefær. Det
passede fint til.
Crumble med pære og krydderier
(1 fad)
1 dl sukker (jeg brugte rørsukker)
1½ dl fuldkornsspeltmel
1½ dl havregryn
100 g smør
½ tsk kardemomme
½ tsk stdt. ingefær
1 tsk vaniljesukker
3-5 pærer afhængig af størrelsen
cremefraiche (18%)
jordnøddesmør
revet ingefær
Kom alle de tørre ingredienser i en skål. Skær smørret ud i
tern og kom det i skålen. Smuldr smørret med de tørre ingredienser, til det er
nogenlunde blandet.
Smør et lille fad eller en tærteform. Fjern eventuelle
grimme pletter fra pærerne og skær dem i tern. Fordel pæreternene i bunden af
fadet. Hæld crumbledejen over og sørg for at dejen dækker alle pærerne.
Bages i ovnen ved 200 grader i en halv time. Rør
cremefraiche med jordnøddesmør og ingefær og server det til den lune
pærecrumble.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar