Så blev det tid til efterårets første suppe. Der var
kartofler og grønkål i kassen fra Aarstiderne, så det var oplagt at lave en
suppe med disse grønsager.
Opskriften fandt jeg hos Valdemarsro . Hun havde tilføjet chorizo til sin kartoffelgrønkålssuppe og det lød jo rigtig lækkert, så det måtte jeg også prøve. Og det blev da også til en dejlig lækker suppe.
Hvis I synes at min grønkål se
lidt underlig ud, så er det nok fordi det er en rød ”grønkål”.
Suppe med grønkål, kartofler og chorizo
(2 personer)
olivenolie
½ løg
350 g kartofler
50 g chorizopølse
100 g grønkål
timian – frisk eller tørret
5 dl kyllingebouillon
½-1 dl kaffefløde
salt, peber
Hak løget. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Skær
chorizopølsen i små tern. Skyl grønkålen og hak den fint.
Varm olien i en gryde. Lad løgene svitse i olien, til de
bliver bløde og klare. Tilsæt kartofler, kål, chorizo og timian og varm det hele
igennem. Tilsæt bouillon og fløde, kog op og lad suppen simre i 15 minutter til
kartoflerne er møre. Smag til med ekstra timian samt salt og peber.
Serveres med brød til.
Andre gode supper med kartofler:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar