søndag den 22. oktober 2017

Enkel efterårssuppe med kartofler, grønkål og chorizo

Så blev det tid til efterårets første suppe. Der var kartofler og grønkål i kassen fra Aarstiderne, så det var oplagt at lave en suppe med disse grønsager. 

Opskriften fandt jeg hos Valdemarsro . Hun havde tilføjet chorizo til sin kartoffelgrønkålssuppe og det lød jo rigtig lækkert, så det måtte jeg også prøve. Og det blev da også til en dejlig lækker suppe. 

Hvis I synes at min grønkål se lidt underlig ud, så er det nok fordi det er en rød ”grønkål”.





Suppe med grønkål, kartofler og chorizo
(2 personer)
olivenolie
½ løg
350 g kartofler
50 g chorizopølse
100 g grønkål
timian – frisk eller tørret
5 dl kyllingebouillon
½-1 dl kaffefløde
salt, peber

Hak løget. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Skær chorizopølsen i små tern. Skyl grønkålen og hak den fint.

Varm olien i en gryde. Lad løgene svitse i olien, til de bliver bløde og klare. Tilsæt kartofler, kål, chorizo og timian og varm det hele igennem. Tilsæt bouillon og fløde, kog op og lad suppen simre i 15 minutter til kartoflerne er møre. Smag til med ekstra timian samt salt og peber.

Serveres med brød til.

Andre gode supper med kartofler:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar