mandag den 9. oktober 2017

Portobellosvampe med fyld af sød kartoffel og tilbehør med broccoli og blommer

Efterår er svampetid og selvom man ikke hører til dem, som går på svampejagt i skoven, kan man jo godt kaste sig over opskrifter med svampe. F.eks de dejlige portobellosvampe som er gode til fylde med forskellige ting og sager.

I denne udgave blev svampene fyldt med mos af søde kartofler. Og det kom til at smage godt, selvom konsistensen blev lidt blød.

Portobellosvampe med fyld af sød kartoffel og tilbehør med broccoli og blommer
(2 personer)
Svampe:
4 portobellosvampe
250-300 g sød kartoffel
fløde
salvie (frisk eller tørret)
salt, peber
lidt blå ost
Tilbehør:
250 g broccoli
2 blommer¨
syltet rødløg
en lille håndfuld nødder

Skræl de søde kartofler, skær dem i tern og kog dem ca. 10 minutter til de er møre. Mos kartoflerne og rør dem med lidt fløde. Smag til med salvie, salt og peber.

Skyl broccolien og skær den i buketter. Evt. stok skæres i tern. Blommerne skæres i tynde både. Vend broccoli og blommer med olie, salt og peber. Kom bagepapir i en bradepande og fordel broccoli og blommer på den ene halvdel af bradepanden. Sæt dem i ovnen ved 200 grader.

Rens portobellosvampene og fjern stokken og lamellerne. Fyld kartoffelmosen i svampene og kom blå ost på toppen. Når broccolien har været i ovnen i 10 minutter, sættes svampene i ovnen. Bages yderlige 5-10 minutter til svampene er gennemvarme. 

Vend broccoli og blommer med hasselnødder og syltede løg og server det til svampene. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar