lørdag den 7. oktober 2017

Tortellinifad med røget mørbrad, spidskål og ovnbagte tomater

Røget mørbrad smager godt som pålæg. Men man kan også lade mørbraden være en del af aftensmaden som i denne ret, hvor jeg har sat mørbraden sammen med tortellini, spidskål og ovnbagte tomater. Det kommer der et en god, mættende og lækker ret ud af.






Tortellinifad med røget mørbrad, spidskål og tomater
(3-4 personer)
Ovnbagte tomater:
125 g cherrytomater
hvidløgsolie
balsamico
timian
sukker
salt
peber
Tortellinifad:
½ rødløg
olivenolie
150 g spidskål
250 g tortellini (vælg den slags fyld du bedst kan lide)
1½ dl fløde
timian
salt, peber
50 g revet ost

Start i god tid med de ovnbagte tomater. Skyl tomaterne og skær dem over i to. Læg tomatstykkerne i et ildfast fad med skærefladen opad. Dryp hvidløgsolie og balsamico over tomaterne. Drys lidt sukker over og krydr med timian, salt og peber. Bages i ovnen ved 150 grader i 1½ time.

Hak løget. Skær spidskålen i fine strimler. Svits løget i olivenolie til det bliver blødt. Tilsæt strimler af spidskål og svits dem ved svag varme til de falder sammen og bliver bløde. Tilsæt 1½ dl fløde samt salt, peber og timian. Varm det hele igennem. Ven de ovnbagte tomater i.

Kog tortellinierne efter anvisningen på pakken og lad dem afdryppe.

Smør et ildfast fad. Kom tortellinierne i fadet og hæld kålblandingen over. Vend det hele forsigtigt rundt. Skær mørbraden i små tern og drys den over sammen med revet ost. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og bag det 10 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar