fredag den 27. oktober 2017

Bagt fennikel i fad

Her kommer en lille let ret, hvor hovedingrediensen er fennikel. Og det er ikke bare fennikel-knolden som skal bruges, men også stænglerne og toppen med de fine blade. 

Måske synes du, at fennikel har en temmelig speciel og gennemtrængende smag. Men når den bliver bagt, som den gør det i denne opskrift, bliver den mere mild i smagen. 

Retten er lavet med inspiration efter en opskrift jeg så hos Becauseitmatters





Bagt fennikel i fad med croutoner (min version)
(1 person)
1 lille fennikel
lidt daggamnmelt brød
olivenolie
salt, peber
smør
1 tsk æbleeddike
1 spsk citronsaft

Skær brødet ud i mindre stykker, vend stykkerne med salt og olivenolie. Læg croutonerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 5-10 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Skær toppen af fenniklen og del den i mindre stykker. Fjern bladene på stænglerne og skær derefter stænglen i mindre stykker.  Smelt smørret på en pande og brun de forskellige fennikelstykker. Tilsæt derefter æbleeddike og citronsaft.

Hæld det hele op i et ildfast fad og drys med grofthakket fennikeltop samt ekstra olivenolie, salt, peber og citronsaft. Slut af med brødcroutonerne.

Sæt fadet i ovnen og bag fenniklen i ovnen 25 minutter. Fennikelstykkerne skal være møre, men stadig have bid. 

Spejl et æg og server det til. Eller brug det som tilbehør til kød.tile

Ingen kommentarer:

Send en kommentar