torsdag den 24. september 2015

Nem og let salat til aftensmaden med tun, spidskål og grapefrugt

Denne opskrift har jeg fundet hos Christian Bitz, som har mange gode opskrifter på sund mad. Jeg fulgte ikke helt opskriften, da jeg valgte at bruge grapefrugt i stedet for appelsin. Fordi sådan en havde jeg lige liggende, så den skulle da bruges.




Tunsalat med spidskål, grapefrugt og mandler
(1 person til middagsmad og en rest til frokost)
1/3 spidskål i tynde strimler
1 dåse tun
1 lime saft og skal
10 mandler, ristede, evt. hakket meget groft
1 spsk sojasovs
3 spsk skyr
frisk basilikum, finthakket
salt, peber
1 grapefrugt, pil skrællen, fjern hinderne og skær den i mindre stykker

Du kan blande alle ingredienserne sammen i en skål eller du kan anrette salaten på et fad eller en tallerken med spidskålen nederst, derpå tun og dressing rørt af sojasovs, skyr, salt og peber. Drys hakkede krydderurter over. Drys med grapefrugt og mandler. Server evt. med brød.

Note: Egner sig også rigtig godt til frokost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar