(2 personer)
250 g kartofler
1 lille løg (ca. 60 g)
8 dl grønsagsbouillon
100 g blomkål (evt. en anden grønsag man har en rest af)
130-150 g frossen grønkål
Salt, peber og hvidløgspeber
Skær kartofler og løg i terninger og kog dem i bouillon til de er møre, ca. 15 minutter. Grønkål tilsættes samtidig, mens blomkålen kan tilsættes afhængigt af, hvor udkogt man ønsker den skal være. Jeg tilsatte den de sidste fem minutter af kogetiden.
Tilbehør:
Som tilbehør havde jeg lavet krydderurtecroutoner: 2 skiver fuldkornsbrød blev skåret i tern. Derefter blev de vendt med 1 spsk. olie samt et drys af oregano, basilikum, salt og peber. Til sidst kom de en tur i ovnen ved 200 grader i 8-10 min. Til suppen serverede jeg desuden revet ost, Datteren elsker revet ost og kan spise det til næsten alt. Det smagte faktisk rigtig godt med sådan et drys oven på suppen. Vi fik også brød til, men croutonerne mættede så meget, at der ikke blev spist så meget af det.
Hej Anne
SvarSletDet er fantastisk med supper! Dejligt med lidt inspiration til en anderledes kartoffelsuppe.
Jeg lavede en mexicansk suppe i går - det er virkelig skønt for sjælen!
:) Ja, ost kan bruges til det meste, det vil jeg give din datter ret i!
Hilsner Hanne
Hej Hanne,
SvarSletMexicansk suppe, det lyder spændende. Suppe en gang om ugen gjorde ikke noget, der er jo nok at vælge imellem. Og de gange jeg har været på ferie og en del af aftenmenuen hver dag var suppe, har jeg altid nydt det.