Pizza kan laves med mange forskellige ting, her er en med kartofler, blommer og blå ost. Opskriften har jeg fundet her. Kan man lave pizzaer med alt? I princippet kan man vel komme hvad som helst oven på noget dej, drysse ost hen over, bage det i ovnen og kalde det pizza. Men det er ikke alting det passer lige godt til, ikke efter min mening. F.eks. var der en, der foreslog at man kunne bruge svesker i stedet for blommer, men der står jeg af. Selvom jeg undrer mig over hvorfor. Jeg kan godt lide svesker i kager, og jeg kan også godt lide svesker sammen med kartofler. Men som pizza-fyld - nej.
Her er opskriften som jeg lavede den til 2 personer:
Pizzadej
10 g gær
1½ dl lunkent vand
½ tsk groft salt
25 g rugmel (jeg kommer altid lidt groft mel i pizzadejen)
75 g durummuel
100 g hvedemel
Man kan evt. lave dobbelt portion og så smide halvdelen i fryseren. Så har man hurtig mad en anden gang
Fyld:
200 g kartofler
2 store blå blommer (ca. 200 g)
75 g løg
1 fed finthakket hvidløg
olie
timian
salt og peber
50 g blåskimmelost (man kan vælg en mere eller mere stærk efter smag)
50 g revet pizzaost
Pizzadej: Rør gæren ud i vand, tilsæt salt og ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er smidig og blank. Lad dejen hvile til den har hævet til dobbelt størrelse.
Fyld: Skrub kartoflerne og snit dem i tynde skiver. Skær blommerne i både. Pil løgene og del dem i både på langs. Sauter hvidløgene let i olie. Tilsæt kartofler og løg og rist dem gyldne. Krydr med timian, salt og peber.
Del dejen i 2 og rul den ud til to tynde pizzaer. Læg pizzaerne på bagepapir på to plader. Fordel kartoffelfyldet over, fordel derefter blommebåde og blåskimmelost. Drys med revet ost. Bag pizzaerne midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. - til de er sprøde og gyldne.
Jeg serverede en salat til af blomkål, revet gulerødder og fennikel. Dertil en olieeddikedressing med tahin.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar